Dålig landning

Marmeladen fick till en ordentlig flygtur på mig igår.. Tog värre än jag trodde, vaknade inatt av att hela rummet snurrade och kändes som jag behövde spy.. Mått lite små illa hela dagen och mitt ena ben vill inte riktigt samarbeta då det viker sig när jag gör vissa saker samt lägger för mycket vikt på det.. Jaja de går över det vet man! 




Julklappar

Har tydligen varit snäll i år! Har två julklappar som är påväg hem till mig redan! ;)
 
En mörkblå equiline lättvikts dunjacka

Och ett par fodrade vinter ridskor




Ofrivillig flygtur

Fick mig en redig flygtur av Marmeladen idag! Galopperade i stora ridhuset när Evelina öppnar dörren till lilla ridhuset bakom oss.. Tydligen väldiiiigt farligt då man måste göra luftsprång och bockserie på de! 
Landande på svanken och fick en smäll i huvudet också.. Hade huvudvärk direkt efter men den släppte fort sen att jag knappt kan röra mig och rör mig som en 80åring är en annan sak ;) 

Marmeladen- Gabbi; 1-0 

Stockholm

Jag och Karro åkte mot Stockholm 7 imorse, var på plats utanför Friends redan 8.15, hade väldig tur med parkering precis utanför! 
Har varit en rolig och trevlig dag! 
Blev lite shopping också:) 
En tröja, ett pannband (Älskar det!, och inte fasligt dyrt heller!) strumpor och handskar med lite foder lagom tills det blir kallt nu :) 

Öppen framridning nu, hur kul som helst! Och sen mässan precis intill..


Gick även en liten rundvandring, hur söta är inte dessa ponnyer? 



Kollade också på dressyrclinic med Ingrid Klimpke(hoppas jag minns rätt?)
Va faktiskt kul att se då hon använder sig mycket av bommar och cavalettis! Intressant..! 

Sen var det även clinic med Henk Nooren och Sylve, den va helt okej.. Dom pratade väldigt mycket och lite i slutet fick vi se deras "system".. Men jag hade velat sett de med lite olika typer av hästar samt vad dom har för system om just detta inte funkar.. 
Det dom jobbade mest med var 3hinder på rakt spår samt böjt spår och växlade galoppsprång, och va hästen inte helt tillbaka så gjorde dom halt. Men om man sitter på en häst som inte kan ta det, hur löser dom det då? Det hade varit intressant :) 

Såg att senaste filmen på Lotta kommit upp också.. 

Nov. 26, 2014


Marmeladen och stockholm

Tog en första tur på Marmeladen idag, gick bra! Hade lite överskottenergi men det är helt okej ;) Marmeladen är en av mina kollegors häst då hon är i Stockholm och roar sig ;) 

På fredag är det min tur att ta mig till Stockholm, har lite saker som behöver shoppas...  
Två nya bling pannband
Täcken till "små" pojkarna
Ridskor
Strumpor
Träns 
Oj oj nu drog de iväg! Jultomten... ;)

Ledig måndag

Ska snart åka till stallet sen in en sväng till revisorn.. Finns inget bättre en lediga dagar efter att man jobbat helg! Blev dessutom en ganska lång arbetsdag igår då jag hoppade in och hade Katis lektioner på kvällen.. Så somnade halv 10 och vakande 8 imorse.. Välbehövligt så att säga... 

Denna vecka blir rolig, jobbar ons-tors sen på fredag åker jag och Karro till stockholm för sweden international horse show! 
Första året det äger rum i Friends Arena, hoppas på en stor mässa ;) 



Tråkigt

Blir ingen kurs i vår då dom fick en sena avanmälningar.. Så får vänta till hösten och se om det blir någon kurs då.. Riktigt tråkigt! 

Nämen Hallå

Hoppade Lotta idag, eller Merlot som hon egentligen heter.. 
Så fin liten häst! Jättefin i dressyren och har ett jkla tryck i sprången i hoppningen.. Det vi jobbar extra på med henne är att hon lätt blir väldigt spänd både i dressyren och hoppningen.. 

I dressyren går allt jättebra sålänge man sitter still och inte ber om för mycket på en gång, när man ska ändra något så blir hon spänd som första reaktion det försöker vi jobba bort.. Och det blir bättre och bättre! 

Och i hoppningen kan det gå väldigt fort ibland ;) men vi har hittat ett system som fungerar för Lotta som gör henne mer avspänd längre stunder, och som gör att hon kommer på sig själv när hon blivit spänd att 'Just ja, behövde ju inte stressa upp mig' 

Så på slutet idag var det riktigt bra, en del kvar att jobba på men nu kan man börja kommunicera med henne :) 

Fina fina lilla hästen! 







Tuff vecka framför mig

Roade mig med detta denna kväll! Det är minst sagt spännande att rida i dressyr sadel.. Men hästen kändes fin iaf så bara nöta på så kommer man nog in i det! 




Dags för en update

Ska strax sova då kl ringer 5.50 ... En ledig lördag liksom men vad gör man inte för att få andas lite tävlingsluft!? 

Bim och hennes mamma är här och tävlar på Strömsholm i helgen och dom bor även hemma hos mamma.. Tror inte jag träffat Bim på 3 år ca .. Sjukt länge! Ändå så var de som vi träffas regelbundet så himla skönt med såna människor! 
Vi åt middag sen åkte vi till S-holm och promenerade lite med djuren inför morgondagens uppgift! Erbjöd mig att följa med, men börjar kanske ångra mig nu ;) 

Bim har lätt snyggaste halsen på sin häst 

Imorgon efter vi är klara så kommer Sara och trimmar Costa lite, super med lite extra hjälp i dressyrarbetet! Sen på em så har Niklas match och sen väntas det utgång! Så är fullt upp imorgon helt enkelt.. 

Just ja, såg sjukaste grejen när jag åkte hem genom samhället.. En ryttare på en häst utanför tandläkaren.. Hur galet? 



All eyes on you

Blivit kallad till antagningsprov för Srl 1! Säger inte datumet ännu ;) 

Lördag kväll





RSS 2.0