Leta häst, det är en ren djungel

Ja vilken djungel! Dom flesta som säljer hästar tycker sin häst är bäst! Visst får man tycka det men man måste ha lite själv distans och man borde kunna se om hästen har kapacitet för det stora klasserna (140 och uppåt) eller "bara" är en medelmåtta... Nästan hälften av annonserna har en rubrik som "topphäst tillsalu, nästa gp-stjärnan, enorm kapacitet osv osv, sen går man in på annonsen och ser en "skogshäst" med kapacitet för 110-120?! Jag blir så irriterad på sånt! Ser man inte det själv? Även om man älskar sin häst så borde man kunna vara kritisk och verkligen inse var nivån verkligen ligger.. Men men.. Sen finns det dom annonserna som är tvärtom där man klickar in och ser ett riktigt stjärnskott men ägaren själv inte ser det (dom annonserna är ju mycket roligare, men desto mer ovanliga)


Jag och Niklas har precis gjort två tårtor, han har sin sista dag på jobbet imorn så han ska bjuda dom.. Men! Va tråkigt det är och göra tårta när man inte Får äta upp den själv ;) nu ska vi kolla på karatefylla, sjukt program...

Mys tisdag


Söndag, första advent

Blev utgång på bmb igår! Riktigt roligt men satan i gatan va folk de va!

Idag har jag fixat lite i stallet och hämtat foder och så och nu på kvällen så har det sats upp julgardiner och julstjärnor, så lite julkänsla börjar det bli iaf.. Men snön får gärna hålla sig borta hela vintern!

Nu blir det timeout sen nån film med hjärtat!


Utgång på ingång

Tjejerna anlände precis nu börjar för festen.. :)


Bra dag trots sjukdom

Mina nya stigbyglar kom idag, äntligen! Och även min mob så nu är jag kontaktbar igen.. Har iförsig varit ganska skönt utan mob ;) men men.. Så ni måste skicka era nr eftersom jag inte har ett enda kvar.. Lite halv jobbigt! Nu ikväll kommer de över lite grabbs som ska kika fotboll och jag kommer väl ha datorn som sällskap.. :)


Sjuk ...

Har ett sånt konstigt illamående som kommer och går hela tiden.. då spyr jag hellre ur mig än och går med det.. Va riktigt tungt på jobbet idag.. så blir hemma imorn då det fortfarande kommer och går.. Känner mig helt frisk emellanåt sen bara kommer de från ingenstans.. (Och jag är inte gravid) ;)

Har föresten fixat mob idag också.. men den kommer om 2-3 dagar så får väl stå ut med att vara helt bortkopplad från omvärlden ett tag till.. haha

Åh snart är det jul också, julklappar har jag inte ens börjat funderat på.. Blir den 23:e som vanligt.. kan knappt hålla koll på hur många det är jag ska köpa till för finns så många barn just nu.. Men längtar till julmaten och stämningen :) och all stress på julafton när man ska hinna runt till 100 olika ställen på samma dag och äta på alla ställen, går inte riktigt ihop.. Skönast skulle vara om vi kunde samla alla på samma ställe!! Maten och de kan man ju alltid lösa bara att man delar upp de och alla gör sin sak men finns inget ställe som är tillräckligt stort ;) haha

20/11 - Saknaden



Idag slog saknaden till.. Du var så fin <3

20/11 - Det går bra nu.. Eller

Ja, som sagt.. Blev utgång i köping igår med Joanna och Rebecca.. Spårat visste vi väl att det skulle bli ...

a vi började iaf hemma hos Rebecca med mycket snack och alkohol och typ världens sötaste valpar! åhh sen åkte vi till hantis vid 12? kankse.. och någon gång mellan 00.30-02.00 så försvann min mob.. Kan vara det jobbigaste att man inte kan få tag på folk eller dom på en annan.. kankse rätt skönt (ett tag) fast nej, blir helt nojig! Hade iaf roligt för övrigt! :)


Rebeccas barskåp!

Telefon lös!

Min mob blev snodd igår så kommer inte gå att få tag på mig så ni vet!


19/11 - Ny dag Nya möjligheter

Hade sån huvudvärk igår hela dagen.. Men tog mig igenom dagen mot slutet var det riktigt tungt då även illamående kom också.. fy! Men jag och mamma åkte till Windahls och lämna tillbaka kian och hon blev kär i en Merza r 350 hon skulle få låna den ett par dagar nästa vecka och testa så får vi se vad hon bestämmer sig för.. haha

Åkte hem och fixade hästarna och sen åkte jag hem till Erica och hämtade hunden sen däckade jag soffan.. kl 19.00 och sov till halv 5 imorse då va ju såklart hur pigg som helst! Men vad gör man halv 5 på morgonen? låg och kollade på Pantertanter ett tag sen somna jag om till halv 9.. Åkte ner till Ica och köpte frukost och nu sitter jag här.. :) Idag ska fixa hästarna sen in till Hamre och kolla på tävlingarna och ikväll vet jag inte vad som händer än..

Ciao

17/11 - Jag säger då de

Va kung på jobbet idag.. haha gick riktigt bra och var klar 1,5 timme innan vi sluta.. :) Dock så råkade jag visst backa på en bil.. ooopps :P skulle backa runt med bussen och det var liiite trångt.. kände att det tog stopp, kollade runt såg ingen, tur tänkte jag.. MEN så sitter det ett par st i en kupa som såg det och va tydligen en av deras bilar också.. han kom typ utspringades och började kolla.. Jag hoppade ur och frågade glatt om det blev nå märke fick ett surt svar tillbaka som "Du körde nog bara in i dragkroken", Men vilken tur då sen åkte jag.. haha asså förstår inte hur jag lyckas.. men men..

Efter jobbet åkte jag till Windahls och lämna tillbaka låne bilen som jag haft under tiden kian varit inne.. Men den bilen kommer aldrig tillbaka haha, hatar den bilen va bara fel på den hela tiden.. Så jag och mamma fick prov åka en Kia Sorento -10, ååh den gick som en gud.. Automat kan vara det bästa som finns! Så mamma fick låna hem den och ska testa den tills imorn kväll vad hon tycker.. Hon kan inte annat än älska den.. (Kan tillägga att jag fick provköra den för hon fick inte fram sätet så hon nådde inte fram till pedalerna.. Dock va de sån där med el så man bara drar lite framåt i spaken så åker stolen fram men de förstod hon inte riktigt.. haha hon är för söt ibland)

Nu sitter jag och kollar på BingoLotto, Loket är ju för gosig!

En Styrkekram till min älskade syster också <3

En dag jag gärna glömmer ...

Började morgonen med att Erica ringde och berätta att hon och Milton varit med i en bil olycka på e 18.. Lite mördbultade men dom lever iaf! <3

Kommer in till jobbet och va första dagen jag skulle köra själv idag.. Och såklart så är det dö mycket paket.. Vart stressad innan jag ens börja köra.. Och sen hitta samtidigt som man är stressad? nej ingen bra kombination..
Ja, va tror ni jag lyckas med idag då? haha lite kul så här i efterhand men då var det fan inte kul! Lyckades låsa in mig i skåpet på bilen.. Hoppade in i skåpet och skulle hämta ett paket då åker dörren igen och låser sig! Försöker få upp dörren, går inte, bankar på den ihopp om att nån ska höra mig ingen tur där heller då jag är på industri område rör sig inte så mycket folk ute där direkt.. Tänker att jag kommer få sitta här tills nån kommer ut eller tills dom på firman saknar mig (Vilket är vid 16.30 och kl va nu 11.00).. Gör ett försök till att få upp sido dörren och lyckas som tur är, dock så är halva bilen full i paket så jag får liksom gå på paketen och kravla mig ut och när jag öppnar dörren kollar jag mig omkring och hoppas ingen ser mig går sen in med paketet och låtsas som ingenting.. haha
Lärde mig att ta med mig bilnyckeln ut varenda gång efter det där dock så vet jag inte hur många gånger jag tappat bort den under dagen.. Lagt den på nå paket i bilen sen har den åkt ner och försvunnit..

Hann inte köra ut alla paket vilket irriterar mig mest! Vet att jag är ny och det var första dagen jag körde själv.. Men jag vill helst kunna allt innan jag ens börjat.. Det är nog en svaghet jag har att jag inte "tillåter" mig att göra fel och lära mig..
Men Nya tag imorgon fast helst vill jag bara gå och hänga mig.. Får ont i magen över att ens tänka på morgondagen..

Nu ska jag ta en kvällstur med Milton.. Ciao


13 November

Helgen då.. i fredags va expertjuryn samlad hos Linnea för att kommentera Idol och dricka lite, mucho trevligt!
Och igår kväll blev det 40 års fest, va riktigt roligt!! Men bästa måste varit imorse när Niklas väcker mig genom att klia mig på ryggen och sen göra iordning frukost! Då kan man inte bli på dåligt humör på hela dagen.. :) Sen blev de att kika på Niklas match med Tina.. matchen? ja vad ska man säga.. dom vann iaf! Det som är huvudsaken..

Ja ska berätta om tävling också..
Blev som sagt tillfrågad i fredags kväll om jag ville tävla Debbies avkomma Topless i en 120 klass på lördagen..
Hon va riktigt fin på framridningen och fram hoppningen, vi "klicka" liksom direkt kändes som vi kände varann.. har dock bara ridit henne en gång och det var i sommras.. Men när jag kom in på banan så kände jag hur spänd hon blev.. Travade runt ihop om att hon skulle slappna av lite.. Hoppade 1an och sen stog 2an en oxer som stog längsmed sarjen och hon trängde jätte mycket inåt och hoppade nästan in i hinderstödet, hon landade på bakbommen och slog sig nog lite, för efter det ville hon inte gå fram på samma sätt och vågade inte ta av så jag utgick.. Tog 1an igen sen fick det vara bra.. Ingen ide att pressa en 5 åring som jag inte känner så bra och som inte är sån i vanliga fall.. Såg också att hon dragit av sig en sko så kan de kan ju ha bidragit lite också..
Men iaf hon va så himla söt på framridningen, jobbade på jätte bra sen helt plötsligt fick hon ett ryck och gjorde luftsprång och bocka lite sen arbetade hon på igen och så höll hon på hela tiden.. Inte som vissa hästar kan bli lite stressade och så nej, utan gjorde ett bocksprång sen jobbade hon igen.. haha och jag som älskar såna hästar med lite egen vilja och humör.. ;)

Idag har små pojkarna fått flytta hem till mamma också, skönt att äntligen ha alla på samma ställe! Spar både tid och pengar..

Nä nu ska jag umgås lite med min kära pojkvän, Ciao

Ni måste hålla tummarna för mig imorn då j...

Ni måste hålla tummarna för mig imorn då jag ska tävla för första gången sen i juni-juli? Kan de va så? Hm.. A tror de.. Ska nämligen rida Debbies avkomma, en 5 åring efter cardento så blir en 120 i Södertälje imorn.. Sjukt taggad! Hi hi


Nya jobbet

En liten uppdatering om nya jobbet kanske ni vill ha :)

Det är sjukt mycket att lära sig!! Har iaf lärt mig leverans av paket och utlistning och lite av packningen/sorteringen (och just nu känns det som något jag aldrig kommer lära mig) Då man ska sortera in paketen i olika områden och gator plus nr på husen så man tar dom i rätt ordning som man kommer in i området, och kan ju säga det handlar inte om 10-20 paket utan braaa mycket mer! plus att komma ihåg vart alla ställen ligger, men imorn ska jag iaf köra så kankse jag lär mig lite mera, För den här veckan har jag en som lär upp mig nästa vecka ska jag klara mig helt själv! Oh gosh säger jag bara..

En rolig händelse som hände idag (och kommer säkert lyckas göra flera liknande saker framöver) vi skulle levera paket till dressman på erikslund och man ska lämna dom på baksidan där det ska finnas en lapp med tele nr till alla butikschefer så dom kommer ner och hämtar paketen den lappen var dock borta idag så blev insläppt och fick leta mig fram i gångarna så jag kom ut i själva köpcentret.. Paketet blir levererat iaf och jag får hjälp ut i gångarna igen.. Dock så ser ALLT likadant ut och inte en endaste liten skylt fanns det.. Hittar ner till portarna iaf men där kommer jag inte ut för måste ha en nyckel som gör så dom öppnar sig hittar dock en annan utgång öppnar dörren OCH vad händer, Jo ett jvla larm går igång ni vet ett sånt där typiskt larm som är i filmer och det tjöt verkligen! Fick hjärtat i halsgropen och kom på mig själv med att tänka att jag kankse skulle springa.. haha men stog och vänta ett tag larmet sluta iaf och ingen kommer för att fråga vad i helvete jag höll på med.. Testa öppna dörren igen nu va det tyst denna gång och jag smiter ut med hjärtat i halsgropen! haha ja jag säger då de, det kan bara hända mig..

Ciao

6 November

Blev utgång på wq igår med Erica och Sandra.. Det var trevligt dock lite för mycket av det goda som vanligt men men, haha

Niklas har nå lurt för sig han sa att jag skulle vara klar kl 19.00, varför har jag ingen aning om.. Lär visa sig..

Imorn är det första dagen på nya jobbet, är nervös!

Har börjat kollat efter en efterträdare till Kassen kommer bli svårt att hitta nån.. Men är lite osäker på vad jag vill ha.. En färdig häst som gått 140-150 eller en fin unghäst med kapacitet för dom klasserna?

Vet ni några fina hästar som är tillsalu får ni gärna säga till :)

RIP Hickstead

Eric Lamaze OS guld häst avled i em under världscuptävlingarna i Verona.. Han hade hoppat banan och var på väg ut när hästen helt plötsligt bara ramlar ihop och dör.. Usch va så hemskt att se och se hur Eric står där helt hjälplös och kan inte göra någonting.. Nä fy!

Såna här händelser får en verkligen att tänka till en extra gång!

3 November

Shit det är redan November, hoppas det håller sig så här varmt hela vintern.. hatar snö!

Men vilken dag det har varit.. Va ju som sagt och satte in den där jkla staven, fy satan för bedövningen alltså, hur länge kommer den sitta i? den har inte gått ur än och va där vid 11 i förmiddags..
Sen blev de lunch med pappa och Oliver på Erikslund, kina buffé mums!

Sen åkte jag jobbintervju, och vet ni vad? jag fick jobbet! Iiih så himla glad.. Är i försig bara vikariat till Januari men ändå, då har man ändå fått in en fot där.. Börjar redan på måndag och kommer jobba 7.30-16.30 mån-fre enda problemet är hur hästarna ska få lunch? :/ vet inte riktigt hur jag ska lösa det ... På mornarna så släpper jag ut dom innan jag åker till jobbet sen får dom vara ute tills jag kommer hem men som sagt lunchen!?

Sen nu ikväll var jag och Niklas på Maggio, hon är grym!


Ska strax hoppa in i dushen för att sen be...

Ska strax hoppa in i dushen för att sen bege mig mot hum och sätta in en p-stav.. Inga kid på 3 år ;) sen ska jag åka in till stan för lunch med pappa efter de fixa lite stall och sen ikväll är det Maggio som gäller :) puss på er!


Årets första julskinka.. Mums!!

mms_img16814 (MMS)

Årets första julskinka.. Mums!!


Hatar bilar som inte fungerar som dom ska....

mms_img63922 (MMS)

Hatar bilar som inte fungerar som dom ska.. Tur hästen är snäll trots att vi är på en bilfirma.. Inte direkt optimalt att lasta ut en häst där.. Men men :)


RSS 2.0