Bra besked

Är typ hell week på jobbet, skämt å sido men det är fullt med aktiviteter.. Jag har dock tagit helg.. Ska tävla imorgon, eller ja jag hoppas fortfarande på att få starta, har några före mig i reserv listan men hoppas verkligen jag kommer med! Är ju sista tävlingen.. Så om någon inte har något för sig imorgon, kan man få följa med och hjälpa mig, har kört ihop sig lite så måste åka ensam och alltid skönare att ha nån med sig.. 

Har fått klar tecken att sätta igång Calle ett par veckor så ska han kollas igen.. Det ska bli kul/skönt. Dock kommer han säkert vara halvt galen! Så blir väl med livet som insats ;) 





Leg day

Kom precis ur duschen efter att varit på gymmet ! 💪 
Har äntligen hittat EN maskin som jag är bättre på än Sara, mouhaha ska bara köra den hädanefter.. Det är iaf baksida lår,  skulle se rätt kul ut.. 

Aja åter till hästarna kanske, uno var på hugget idag, jag longerar ju honom alltid innan jag rider men ska försöka börja lägga in några pass där jag inte gör det.. 
Men alltså de är en helt annan häst att rida.. Svårt att förklara men han blir som att han går på tusen nålar, minsta lilla för myclet tryck jag gör med skänklarna så flyger han i luften.. Men han va fin annars idag iaf.. 
Sara red Perra, såg också bra ut! :) 

Nu ska jag ta ut mille en sväng sen sooova! 

Tidsinställt

Uno va så fin idag! Hoppade på en stor 8a med ett kryss på mitten som jag bytte galopp över.. Har tragglat med detta ett tag då han ofta landar i obalans och springer iväg men idag, då måste poletten ramlat ner för han landa i rätt galopp i princip varje gång och sprang inte iväg lika mycket heller! Dom små framstegen gör en så glad! 




Rainy monday

Vart på gymmet idag med, gaah! Hade faktiskt inte spec mycke träningsvärk idag.. Vaknade imorse och skruvade påmig  för att känna men dagen har faktiskt gått bra...
Kände de dock när vi körde ikväll så lär väl vara mer imorgon.. 

Hade galoppkurs idag, de gick bra! Barnen var glada och nöjda! 

Min bil har gått sönder också typ.. Låter som en traktor.. Blää


Sunny sunday

Ifredags var jag, elin och erica in till stan.. Gick en sväng till Å först sen vidare till BMB.. Behövde inte visa leg.. wohoo! Haha 
Igår var jag rätt seg hela dagen men jag och Sara fixade stallet sen igår kväll laga vi mat och greja och åkte sen in till stan och hämtade Niklas och Jens..
Sov som en stock inatt vaknade dock med ont i nacken, tydligen Niklas också.. Hur vi nu lyckats med de.. Åkte ner och fodra sen hem och la mig på soffan.. Niklas drog på match (som dom vann med 8-4!) och bork kom hit bakis och jävlig och sov.. Haha tydligen slarvat med hemma nycklarna.. 

Niklas kommer hem om ett tag och ska laga mat.. Tacos.. Sen ska jag och Sara till gymmet(!) woop

Maten jag och Sara laga igår, dragon potatis, jvligt gott! 

Såhär började jag min lördags morgon!


Hade lektioner idag.. Hade 18st(!!!) stallbacks barn, helt galet.. Men det gick bra det också:) 


Perra

Har anmält perra till hans första pay'n jump! Woohoo
I hallsta den 2 eller 3/11 50cm, se om han fattar vad han ska göra ens ;) 



Sovdags

Ska snart sova, har börjat kolla på eva och adam innan jag lägger mig.. Har kommit till säsong 2.. Det är för roligt men man skäms ju i vissa scener.. Var man sådär i den åldern? Antagligen så var man väl de.. 

Hade Hannas lektioner idag då hon blev sjuk.. Det gick bra och jag hoppas eleverna är nöjda med sina pass! Jag gjorde så gott jag kunde, är rätt svårt att bli inkastad och knappt känna till grupperna.. En grupp hade jag koll på iaf.. Som tur va så var det förberedande markarbete idag så hade hjälp av lite bommar ;) alltid mycket enklare då tycker jag! 

Sovdags! 

Måndag och Arnold träning

Skulle tydligen varit ledig idag egentligen.. Men jobbade bara till 12 sen åkte jag hem :) 
Inte för att jag hann "jobba" så mycket eftersom vi hade Arnold träning idag men ändå..
Uno skötte sig bra! Vi har kommit en bit på vägen tyckte Arnold, de är ju alltod något ;) 
Nu har vi hamnat i ett annat "problem" istället för att han drar och blir stark hela tiden så blir han det ibland och sen blandar han det med att bära sig själv och bli tom.. Så är rätt svårt att rida han fram till och efter hinder just nu.. Gäller att jag känner direkt i landningen vad jag ska göra men det går åt rätt håll vilket är väldigt skönt! :) 

Imorn jobbar jag em, så ska till revisorn med papper och diskutera lite! :) blir nog bra när man förstår sig på allt ;) 

Kursen avslutad, Tankar!

Vi avslutade kursen idag på eftermiddagen.. Väldigt skönt! Har fått en hel del ny information/inspiration som jag kommer ta med mig i mitt vardagliga arbete.. Dessa människor med funktionsnedsättning är helt FANTASTISKA!! Alla på sitt unika sätt, blir helt mållös när jag tänker på hur "lätt" dom tar sig igenom vardagen och även hur starka dom är! Tänker inte bara på dom med en kroppslig nedsättning utan även dom med kognitiva funktionsnedsättningar!

Och så finns det dom/vi/oss som gnäller över de allra minsta saker ex. Bad hairday, alla har vi varit där..
Och så finns det dom med syn nedsättning som kanske kan se ljus/mörker och vissa färg skiftningar, och dom är glada för att dom kan se att solen lyser eller dom kan se en gräskant mot en grusväg eller att det är ett vitt staket bredvid vägen..

Eller en person med en kognitiv funktionsnedsätting som har svårt att kommunicera och inte kan kontrollera sin egna kropp MEN den förstår precis allt som en "normal störd person" förstår, tänk vad den kanske får genomgå en dag? Hur många pratar över dens huvud? Hur många är det som ens låtsas om som att den finns? Hur många stirrar för att den ser lite annorlunda ut och en arm kanske flyger ut när som helst, eller det kommer olika ljud som låter konstigt? 
Finns det dom som som skrattar/viskar och tänker, den fattar ju ändå ingenting?!

Och vi kan gnälla om att det är varmt och solen skiner/det regnar, det är dålig musik på radion/inget på tv att titta på, ingen lyssnar på en/eller man får aldrig vara ifred.. 
Tänk nästa gång på att det finns dom personer som aldrig får se solen, höra musik eller kommer kunna kommunicera med någon. Men dom är glada/lyckliga ändå! 

ALLA ÄR VI UNIKA, kom ihåg det! 

Funktionsnedsättning & Delaktighets kurs

Ligger i sängen första kurs dagen.. Blir så intensivt och man är ju inte van att sitta still och lyssna en hel dag det tar mer än vad man tror.. Men det är kul! :) idag hade vi lite om förbundet pch tävlingar och sen kom Rita och pratade om hörselnedsättning och hur man lever  vardagen som hörselnedsatt.. Rita fick jätte mycket beröm efteråt! Måste jag komma ihåg att säga till henne..
Imorgon ska vi till Stekeby på studiebesök, yeey! Så jag ska ha en rundvandring och sen ska vi se på en lektion.. 

Har ett rum med mysbelysning! ;) 


Designen är på god väg också men nu åker Sandra på semester så resten får vänta lite.. 


Perra & Uno dressyr träning


Perra & Uno dressyr träning


Ny design

Sandra håller på och fixar med designen för tillfället, därför se ser ut som de gör :) 

Va en rätt jobbig dag på jobbet.. Vi var klara prick kl 15 med allt annars brukar vi ändå kunna ta de lite lungt emellan åt men inte idag..
Hade en fotograf som kom och skulle ta kort på våra valacker i sommar hagen så min och Evelinas uppgift i 1,5 timme var att få dom att springa fram och tillbaka, de va inte den lättaste uppgiften om man säger så.. Men förhoppningsvis blev det nån bra bild! 
Så med tanke på de så hamna vi efter 1,5 timme men vi klarade det iaf! Puuuh! 

Längtar efter sängen som jag snart ska besöka .. Hoppas morgondagen blir mindre stressig!

Såhär ser Perra ut varje dag när han äter..



Presentation av hästarna

Tänkte presentera hästarna i stallet.
 
Liquid B,  F.-08 Till Salu
D-ponny valack e.Power Boy - Vivaldi, mäter 144cm
Positiv och arbetsvillig, varit ute och hoppat pay n jump med bra resultat, har en bra teknik och stort scope.
Han är utlånad till duktig junior.
image description
 
 
 
 
Campoliete B, F.-09 "Perra" Till salu
Valack e. Tornesh-Vivaldi, Mäter 156cm
Han tycker om att jobba, Snäll att rida ut på och i hantering. Är riden och ligger bra i fas med sin utbildning, han är dock något sen i utvecklingen. Ska snart ut på sin första pay'n jump.
 
 
Castellini Plus F. -09 "Calle"
Valack e.Careful-Carté dor, mäter 165cm
Hoppat 7-8 på 3 års test, en känslig kille som tyvärr är skadad för tillfället då han gjorde illa sig i hagen i somras.
 
 
 
Diaz F. -08 "Uno"
Valack e.Ustinov-Cavalier, mäter 165cm
Jag köpte honom från Veldstar Stables i Holland som 4 åring. har startat upp till 110 och nu är vi inne i en träningfas där vi satsar mycket på dressyren, för att komma tillbaka ännu bättre nästa år. 
 
 
 

Junior häst

 
Val -09 e. Tornesh-Vivaldi
Mäter idag ca 157 i mankhöjd, något sen i utv. 
Har ej ännu hunnit varit ut och tävlat men ligger annars bra till i utbildningen. 
 
Ring vid intresse 073-5301117
 



Photoshoot

Här kommer några bilder.
 
 
 
 
 

Sneakpeak photoshoot



Nu ska kag sova ett par timmar, då Sara drog sig hem vid 4.30 och nu har jag precis kommit hem efter att ha släppt ut hästar.. 

Snark! 

Animo larissa och CWD sadel

Animo kavaj mörk blå strl L, 1300kr
Brun cwd sadel -04 18"(mer som 17,5") vid bom, 13500kr

Frisk igen

Perra dressyr tränade med Sara igår och var jätte jätte duktig! Andra gången han blev riden på ett nytt ställe och skötte sig super och jobbade på.. Sara va duktig hon också:) 

Idag fick Uno träna dressyr, vet inte vem som blev mest svettig, haha 
Han har ju sina bestämda åsikter om vad man ska och inte ska göra men blev rätt fin på slutet.. Sara har filmat så det kommer väl en film så småningom, finns en film på Perra och yt ska se om jag kan hitta den :)

Perra & Sara


Uno när har kom idag, man ser till och med i pannan hur svettig han va.. 

Tips!

Köpte två av dessa schabrak för en tag sen.. Och kan verkligen rekommendera dom! 
Tränade Uno idag och han var helt dygnsur efter MEN schabraket var inte ens fuktigt! Är inte dyrt heller ligger mellan 300-400kr.
Och märket är B Vertigo




Sjukis

Usch.. Blir nästan aldrig sjuk..
Det kom natten till lördag, kände mig rätt pigg ändå, gick iförsig på alvedon men ändå ;) 
Sen var de dressyr tävling i söndags.. Det gick bra, duktiga ekipage! 
Men jag var helt slut när det var färdigt sen gick det typ utför.. 
Åkte till jobbet imorse men blev hem skickad så har legat i soffan hela dagen och fick hjälp av Sara med stallet.. Tog mig i kragen och åkte ner och red Uno, Annars blir han odräglig (odrägligare) och han skötte sig bra som tur va, då jag tog ut mina krafter som jag samlat under dagen! 
Hoppas de inte blir något långdraget! 

Har hittat en bild på mamma som 17år.



Lördag morgon

Har ätit frukost och varit i 2 stall.. 
Runt lunch ska jag och Denise en sväng till Vingåker, mamma va snäll och shoppade åt oss där förra veckan men ingen av oss kunde ha våra jeans så vi åker dit idag och byter:)

Kvällen är ännu osäker.. Börjar jobba 7.30 och har två stall innan de.. Så får se vad jag bestämmer mig för..

Internutbildning, Hoppning

Hade som sagt hoppning på intern utb idag.. Hade en serie som ni ser på filmen:) 
Jag fick äran att rida Florist, typ världens fegaste häst;) nejdå men ett par gånger blev han tveksam sen på slutet hoppa han fint.. 
Evelina hade sett honom för typ 2 år sedan då gick han inte ens i närheten av bommar på marken och han är så ibland fortfarande.. Kan rida på en och samma bom i h varv sen när man byter varv så blir han "rädd"..
Men han hoppade serien idag..
Och han va så fin när vi red fram, riktig tryck i trav och galopp och lätt i handen! :)

Intern utbildning

Evelina-Prince (nya ponnyn)
Pia-Lilla Gubben
Jag-Florist
Och Paris fick vi tyvärr inte med på film.


Snart helg igen

Veckorna springer iväg, snart helg och ledigt, ska jobba några timmar på söndag då det är höst dressyr på ekeby..

Fick ridhjälp av Sara idag, han såg fin ut.. Han börjar förstå grejen med hackamore nu, men på måndag får han gå på bett igen.. 
Uno är fortfarande för vild.. Vill ha den explosiviteten han har nu men gränsen är hårfin på hur mycket krav jag ställa på honom.. Vill behålla samma explosivitet men aninges lugnare huvud, tack! 

Lägenheten är städad och renbäddat i sängen! Ska ta en dusch de sista jag gör för de finns ju inget bättre än att gå lägga sig i en renbäddad säng, ny duschad! 
Skulle möjligtvis vara känslan att få sätta på sig ett par nya strumpor! Haha

Sara och Perra




Spån till salu

Någon som är ute efter spån eller vet någon som letar? 

66kr st vid köp av pall/pallar, 18 balar/pall.
Annars är priset 69kr balen. 

Kommer hem i början på nästa vecka.

Ring/sms 073-5301117

Hjärnan går på högvarv

Det händer mycket nu och är mycket att hålla koll på! Hjärnan går på högvarv hela tiden! 

Jobbet rullar på, vi fick tråkigt nog ta bort en häst imorse som gjort illa sig i hagen.. Usch alltid lika tråkigt! 
Sen fick jag hoppa in och ha drop in ridningen, hej och hå! Med 2min förberedande så tycker jag ändå att det gick helt okej:)

Ska snart sova då en ny arbetsdag väntar strax bakom hörnet.. Puuh! 

Ladda upp med god frukost imorse.. Borde bli en vana men sover hellre längre;)





RSS 2.0