Jag sitter just nu i jobb bilen i spånga o...

Jag sitter just nu i jobb bilen i spånga och har rast... Daniel och Emma tog första passet eftersom jag körde hit.. Verkar inte bli en alltför lång natt iaf då gubbarna verkar vilja komma hem tidigt också :) men får väl se ;) Träningen med choklad gick bra igår, mer om de sen.. På lördag vill jag in till city festivalen då ska nämligen september och Petter spela! Hade velat sett Daniel Adams Ray idag men men.. Jag och Niklas firar 2 år idag.. Eller firar och firar men iaf.. Vi sa även upp lägenheten igår.. Nu måste jag jobba... Ciao!


Ut göra lite ärenden nu :)

mms_img55784 (MMS)

Ut göra lite ärenden nu :)


Live like a rockstar

För att samanfatta måndag och tisdag så är det ett gemensamt ord = Jobb

Jobbat i Uppsala dom här dagarna.. blev 13 timmar i måndags.. åkte hemifrån halv 7 och va hemma 24.00 va bara att hoppa i säng och hinna sova lite innan kl ringde igen 4.15 på tisdagsmorgonen och igår blev det 12 timmars jobb sen va det bara hem och ta hand om hästarna..
Så 25 timmars jobb och 4 timmars sömn på två dagar, Inte så konstigt att jag somnade runt 21 igår och sov till 7.30 imorse..

Idag ska jag åka och köpa lite foder och sånt och sen ikväll ska jag Choklad hoppträna :)

Har just nu lite rast på jobbet.. Är sjukt...

mms_img32424 (MMS)

Har just nu lite rast på jobbet.. Är sjukt varmt och känner att jag kommer få en väldigt snygg bränna.. Hörs senare!


Magicfingers, Skratt, Tårar, Galet

Så kan denna helg sammanfattas.. haha helt sjuk men en galet bra helg har det varit faktiskt :)
Tack alla fina människor! <3

Igår blev det förfest hos Calle innan WQ.. mycket folk va det och kul va det! ;)

Imorn är det jobb i uppsala som gäller, hoppas på den skön dag!

Trots en del motgångar just nu så leker livet faktiskt, Tar varje dag som den kommer och med ett leende på läpparna!

Puss på er!


<3



Tävlingskarriären för min fina älskade Kassen är över :(

Midsommar dagen

Precis iordning gjord för kvällen blir wq kvällen till ära.. hoppas det slutar regna bara!

Hade en väldigt trevlig midsommar med härligt folk! Bilder kommer.. :)

Iväg på midsommardags mat :)

mms_img24013 (MMS)

Iväg på midsommardags mat :)


Midsommar

Idag är det som sagt midsommar, mycket som ska hinnas med 3 stall, handla m.m. så ska jag försöka komma på vad man ska ha på sig också.. svårt eftersom vädret är så växlande men hoppas vi klarar oss från regn iaf :) ikväll så blir vi ett gäng hemma hos Linnea va ett tag sen vi va samlade allihopa så det ska bli himla kul! :) Och imorn är de utgång på wq som gäller..

Kankse blir nån mobilblogg senare :)

Ha en underbar Midsommar så länge!

Tävling i Skästa

Va med Choklad till Skästa idag, funderade ett tag på att stanna hemma när jag vaknade imorse och de spö regna.. Men en häst och en start står man väl ut i regn kom jag fram till.. Som tur va så slutade det regna iaf.. Det va fram ridning och framhoppning i ridhuset, hon va väldigt spänd men skötte sig bra ändå.. Själva banan låg väl under vatten kan man säga man kunde ränka dom "torra" fläckarna på en hand men de bekom henne inte alls.. Hon är så himla duktig, hon är inte tittig på hinder utan mest på det runtomkring såsom publik och reklamplansher men det släpper såfort man börjar hoppa.. iaf så blev resultatet 0fel och rosett :) Mamma skulle filma men är tydligen för komplicerat för henne och trycka på knapp så hon missa det ;)


Debbie


Det där med provridning

Det här med provridning tycker jag är svårt. Alla gör på olika sätt man får helt enkelt hitta det sätt som passar en själv bäst så man får ut det mesta och bästa av ridningen.

Jag gör alltid så att jag sitter upp på hästen direkt alltså jag vill inte att ryttaren ska rida den innan. Visst ibland kan det kännas tryggt att se hur den är från backen innan man rider men då hinner även ryttaren påverka den även om det inte är någon längre stund den rider tex om ryttaren börjar hoppa då blir en del hästar lite taggade och kan vara svåra att rida på backen efter det då får man inte en riktigt känsla för hur den är egentligen.. Och skulle det vara så att den inte är ridbar så visar det sig på en gång utan att ryttaren fått den ridbar denna dag..

Själva hoppdelen skiljer sig också från person till person och självklart beror det på vad det är för häst man provar det är ju skillnad om man provar en häst som ska gå upp till 120 eller upp till 150..
Jag tycker absolut när man provrider häst som man ska rida större klasser på att man ska hoppa större hinder och testa den lite utan att det blir dumdristigt. En häst som är van att gå stora klasser hoppar ofta inte speciellt spektakulärt på små hinder och kan se ganska "tråkiga" ut men när man höjer upp lite så kan dom börja hoppa på ett helt annat sätt och med ett annat tryck i sprången.

Det är väldigt svårt att hitta sin "drömhäst", tror det är i princip omöjligt att hitta en häst som har alla egenskaper man söker, Min drömhäst ser ut såhär tex  den ska vara snygg, bra modell, bra gångarter, bra hopp, stort scoop, bra hjärta och ett bra hopphuvud. Men jag tror man måste rucka lite på egenskaperna man söker. Den kanske inte måste vara snygg utan kankse rent av ful men ändå kan den hoppa hus och trots att den är ful så kan den gå långt. Eller att den kankse inte har världens bästa teknik och scoop men den har ett hjärta av guld och super bra hopphuvud det kan ta dom långt kankse till och med längre än en häst som har bra teknik och scoop men saknar hopphuvudet och hjärtat.

Min häst Debbie, hon har ingen vidare teknik men hon har ett enormt hjärta och hopphuvud och hon har plac i internationella 155 klasser. Hon har inge vidare gångarter heller men över hindrena tar hon sig..

Kan vara värt att tänka på, sen så vill man såklart hitta just den hästen som har allt men den kan vara i princip omöjligt..

 Vad kollar ni på när ni provrider hästar?

To die for



Hur snyggt är inte detta träns? Älskar det.. Tror Choklad vill ha ett sånt fast med vita stenar, Får jobba lite extra denna månad så.. :D

Hoppträning

haha ja den började ju inte på bästa sätt om jag säger.. skulle sitta upp och sätter ena foten i stigbygeln då börjar hon gå och sen trava iväg så tappade jag balansen för ett ögonblick och såklart tog hon tillfället i akt och började bocka så gjorde världens magplask rakt ner i sanden.. Måste sett sjukt kul ut.. Hon har varit jätte snäll länge att hoppa upp var ett tag i början hon också gjorde såna här grejer och så tror man ju att det släppt men tydligen inte ;) så nu ska jag vara på min vakt hädanefter.. :P

själva träningen gick super! hon hoppade kanon är bara sväng mekanism jag ska få lite ordning på.. :) imorn är det tävling i Skästa, 1m går hon :)

På em kommer vet ut och ska visa plåtarna och prata om dom olika alternativen för Kassen, hoppas inte på för mycket om jag säger så.. :/ sen efter det väntas det nattjobb...

Regnstopp blev till shopping

gick upp 4.15 imorse.. Skulle jobbat i Västerås men det blev regnstopp dock va vi där till halv 9, så blir jobb där imorn istället..
så runt lunch åkte jag sara och louise in till stan.. hittade lite saker mest på rea :)
blev ett par jeans och en kofta från MQ, ett linne från gina, ett par jeans shorts från H&M och en såndär "mjuk" bh i spets :P vet inte vad det heter...




tröttast

Precis ätit frukost.. mumsigt! gud va trött jag va imorse när kl ringde, fyy asså.. men lite piggare nu iaf..

I fredags åkte jag och niklas hem till Jossan på lite förfest sen vidare in till Bmb, va en väldigt trevlig kväll :)
igår va vi hem till farmor och käkade mat, va huuuur gott som helst åt så mycket att det kändes som jag skulle spricka.. haha och igår kväll hade vi mysig tjejkväll hemma hos Linnea och Frans.. Lite skitsnack och solsidan, toppen kväll! vi är för himla dåliga på att ses alltså..

och imorn är det ny vecka igen och jobb som väntar.. På torsdag tävlar Choklad i Skästa och så är det midsommar..

Cashmere Plus 140


Cashmere Plus 135


Efter regn kommer solsken

Hunnit med stallet och jobbat 5 timmar nu på fm.. Va uppe vääldigt tidigt kan jag säga :P Vi hade iaf tur med vädret för det började regna precis när vi va klara..
Ikväll ska jag hem till Jossan för "avskedsfest" då hon åker till Belgien på söndag, så hoppas på bättre väder mot kvällningen.. och imorn blir det stallen sen ska vi hem till farmor..

Lite fel

hm, haha såg nyss att förra inlägget som inte skulle hit kom hit ändå.. konstigt! aldrig ens bloggat från mob förut men nu vet jag iaf att det funkar.. haha

Du måste ringa sen!!!!!!! :D

Du måste ringa sen!!!!!!! :D


SJUUKT!!

Fick sjukaste samtalet nyss.. kan inte berätta mer men om detta går vägen så kommer det förändra mitt liv något helt otroligt!!

Bilder från köping

fotograf: Ellinor Holmkvist











Nästa tävling för henne blir Skästa under midsommarhelgen :)


Tur man kan glädja någon

Det har varit fullt upp idag!
 Små ponnysarna hade rymt från betet igår och sprungit upp i stallet och ätit upp ALL mat, tur att stallet inte är fullt om man säger så utan endast 4 hästar inne.. så hela fm idag har gått åt att stängsla om en hel hage åt dom, dom har alltså nu fått en helt ny! se om den passar herrarna.. sen har det gått i ett, va till Rebecca i köping en snabbis och lämnade ett par sporrar jag lånat av henne i Norrköping.. fick se hennes gård avundsjuk på det stora luftiga stallet! Sen hem och fixade min hästar senn hann jag väl precis hem och slå ner rumpan i soffan innan telefonen ringde och det va dags att åka igen..
Skulle jobbat natt inatt men blev dag jobb i Västerås imorn istället, så ni som har vägarna förbi Tallmätargatam kommer se oss trafikvakter stå där och glassa ;) hm, kan ju hoppas att det inte blir regn iaf! Alltså man känner sig så förnedrad när man står där i regnet utan regn kläder.. haha Men folk som åker förbi brukar tycka det är ganska underhållande så man får väl bjuda på det då!


Rätt så smart ändå

".. Att celluliterna syns vid shortskanten, eller att mina ben tar mig överrallt i hela världen

.. Att man är singel och ensam, eller att man har hur mycket egentid som helst och kan göra allt

.. Fan jag skulle inte ätit den där glassen, eller hur gott det är med glass på sommaren

.. Jag har inget kul planerat i sommar, eller jag har hela sommaren blank, allt kan hända"

Hon är faktiskt rätt så smart den där Blondinbella, varför tänka på allt negativt när man kan vända allt till positivt? Jag ska nog bli en vänd-om människa och vända allting till det positiva hädanefter, även om man vissa stunder tycker att livet är kämpigt så tror jag man mår bättre själv i slutändan av att vara positiv..


Film från Köping


1m 0fel

Cho-q-late


Tankar kring livet

ska sitta uppe länge inatt då jag jobbar natt imorn så ställer om redan från idag, skönt när man kan göra så..

Har börjat fundera lite på vad man ska göra med livet är ju trots allt 21 år nu och känns som man ska börja välja sin väg.. Djupt jag vet men det måste man vara ibland går inte att leva som på ett rosa moln hela tiden och bara följa med omgivningen..
Jag har försökt se ett liv utan hästar och ett "vanligt" jobb.. men det finns liksom inte, jag känner mig inte alls bekväm med dom tankarna.. vad skulle jag då göra under alla helger på året? festa? nja de funkar väl inte i längden va.. och det måste vara himla enformigt att leva så, måndag-fredag man går upp, jobbar, går hem, äter, sover och så rullar det på sen på helgerna då går man upp, gör ingenting, festar,sover.. Visst kan man tänka ibland som häst tjej att man saknar det vanliga livet men i längden nej, de går inte!

Kan inte luta mig tillbaka längre och tänka att det visar sig vad jag hamnar och vad jag kommer göra, Gud har en tänkt väg åt mig.. Funkar inte så tror jag, vi alla måste välja våran väg här i livet förr eller senare!

Frågan är ju, Hur vet man vad som är rätt?

Angelica Augustsson



Alltså hur grym är hon inte? och hästen sen? verkar inte finns stopp för hur långt den kan gå!!!


Silence

Tävlade Choklad i Köping igår.. i första klassen hade hon två ner helt okej runda egentligen.. och i andra klassen va hon nolla, duktig häst! så fin va hon väldigt taggad dock så hon låg på lite i bettet.. filmer kommer, då joanna va så snäll och filmade! :)
igår kväll va det medlemsfest på Vänsta, va super trevligt!! runt 20.00 åkte jag och Joanna in till Zara där hon och Cissi va fortsatte förfesten där sen åkte vi ner till BMB mötte upp Lina och försvann in i dimman.. hehe


Fariytale gone bad

Ikväll är det träning på Vänsta med Choklad :) så tävlar hon lördag.. Ska försöka lyckas att få nån film idag ;)

Mer uppdatering om Kassen kommer när jag själv vet mer.. men ser inte så positivt ut tyvärr.. :(
Så om det är någon som vill ha sin häst tränad och tävlad, hör bara av er!
> [email protected] <

Gäller att vara påhittig

helgen då, ja vart ska vi börja :P
skulle tävlat i torsdag men hon va inte helt fräsch.. så det va ju tråkigt! hon blir kollad i början av veckan så får vi se..
fredag dag spenderades på Sholm med Joanna, mycket trevligt förutom att jag brände sönder mina axlar! jäklar vad ont det gör.. på kvällen åkte jag och Niklas ut till Björnön, pappa och Linda hade sommarfest.. va jätte trevligt! förutom alla hundratusenmiljarder myggor! hade shorts på mig men som tur va, va jag smart nog att jag hade med mig jeans.. Glad är jag för det!
Lördag dag va jag också på Sholm sen på kvällen firade vi Joanna som fyllde 20 i fredags! blev förfest hos henne sen lyxade dom till med limmo till wq.. Riktigt lyckad kväll!!
söndag va jag också på Sholm dock en aning sliten efter helgens bravader men men så kan det vara! haha
idag har jag också varit nere på Sholm för att kolla på DM, va en trevlig dag men va sjukt mycket fel!

veckan som kommer, ja.. är väl allt som vanligt antar jag.. Choklad ska tävla på lördag i Köping 1m 1,05m sen på em/kvällen ska jag på medlemsfest på Vänsta! kan väl inte bli annat än galet antar jag ;)

nej, nu ska jag laga lite mat som jag tinat på balkongen i en kastrull med varm vatten, gick väldigt fort måste jag säga!

-

Är på riktigt dåligt humör, kan man få ha lite flyt någon gång?


Resten av ditt liv

efter jag körde styrkepasset igår va jag ut och sprang, duktigt av mig! inte långt direkt men måste ju börja nånstans..
Känner att denna helg kommer bli tuff ingen vila här inte.. Har 3 stall hela helgen och på fredag kväll ska vi in till pappa och Linda och på lördag kväll ska vi fira Joanna plus att jag ska vara nere på Strömsholm vet inte riktigt hur jag ska få ihop det men ordnar sig nog :p

Ska bli spännande och se hur Choklad sköter sig ikväll, ska nog be mamma filma.. Hatar att vi inte har någon filmkamera så man kan lägga upp på internet men det blir väl nästa inköp kankse..

Hårfärgen syns inte så jätte bra men syns iaf att utväxten inte är på 1 dm ;)

RSS 2.0