Moncheval

Hittade en rolig sida för mig som gillar att designa saker själv! Man kunde leka runt hur mycket som helst, med märken som equiline, RG, samshield, antares m.m 
Skulle typ behöva vinna på Lotto bara ... 






Inte alls insnöad på marint/royal blått/silver.. Looove it! 

Campoliete B Pay'n jump Vänsta, 28/8-14

80cm


Pay n jump på Vänsta

Perra skötte sig super inne på banan! Han var väldigt spänd på framridningen/fram hoppningen.. Sen saknade han sin vän Liquid som var på plats men en bit bort;)

Han hade ett ner i 70cm och nollade sen 80, han hoppar helt klart bättre ju högre det blir så tror det blir ännu bättre när vi avancerar mer uppåt.. :) 

Jonna och hennes häst var inne på banan samtidigt som oss och det var lite höjd skillnad där.. Tror den var närmare 180+ och Perra med sina stolta 155cm! 


Liquid och Nine var också med och dom nollade 60cm! 

Hoppträning

Hoppträning nu ikväll, gick bra! Perras språng börjar komma mer och mer bara han spänner av! Blir han spänd hoppar han med bakbenen in under magen, inte så graciöst direkt;) 

Pay n jump på torsdag på Vänsta väntar härnäst.. 




Nu är det natti natti! 

Hoppning

Hade lite hoppning hemma idag för småttingarna! 
Dom skötte sig så himla bra båda två! 
Perra gjorde höjd rekord, 115cm och det bekom honom inte så mycket direkt.. Han hoppar nogrannast första gången man höjt sen tycker han att han världs bäst och blir lite nochalant, bra på tävling där man i princip bara hoppar alla hinder en gång ;) skämtåsido.. 

Liquid skötte sig också super och Nine red bra! Han gjorde också höjd rekord:) 

Det blir träning för dom på tisdag sen pay'n jump på torsdag i Vänsta..
Perra kommer hoppa 70-80 och Liquid 50-60cm. 




Liquid hoppning hemma 24/8-14


Perra hoppning hemma 24/8-14


Golfänka

Niklas är i Gävle och spelar golf så jag och milton har varit ensamma hemma sen i torsdags kväll.. 
Erica kom förbi en sväng igår kväll och jennie en sväg nu ikväll.. Så det går ingen nöd på mig direkt! 

Klippte och bada Perra nu ikväll, galet hur skitig man kan vara utan att det syns! Haha 
Men fin blev han! 
En bild innan han blev klippt glömde dock ta en efter bild så får göra det imorgon:) 
Han har växt också han är hela 155,5cm! 


Lång helg

Andra lediga dagen så det känns som söndag idag.. Skönt ändå att det bara är lördag, just nu halv ligger jag i soffan hemma hos Jennie, vi väntar på att klockan ska bli 18 då drar vi igång grillen (en elgrill kanske ska nämnas så tar typ 1min) och så blir det grill och ev lite intag alkoholhaltiga drycker.. Vi båda är dock rätt sega efter gårdagen då jag tror klockan var 4.30 när jag och Niklas gick ihärifrån.. Så inte blivit jätte många timmars sömn.. Men man lever bara en gång ;) 

Niklas är med i vlt idag eller hans namn rättare sagt! Lite stolt blir man! 



Träning

Perra har varit på hoppträning nu ikväll och skötte sig riktigt bra! Fick även agera ponny ryttare en sväng.. Men det gick det också! Filmer kommer när tid finns;)

Nu måste jag sova då jag har ett jobb pass på 13,5 h som väntar imorgon.. Woooop



Campiliete B / Perra

Löshoppade Perra idag, gick verkligen över förväntan.. Va också vääääldigt längesen jag gjorde det, och mina minnen från de är inte dom bästa! Haha han är lite finurlig den där hästen.. 
Sist han löshoppade var nog för 2 år sedan och då sprang han under tråden ett par gånger och även hoppade in i serien när han sen kom till sista hindret som var ett räcke stanna han, puttade ner bommarna som var underst och sprang/kröp under den översta bommen helt enkelt! Ja hur man som häst ens kan komma på den idén är en bra fråga!  

Så någon liten polett har ändå ramlat ner i hans hjärna, egentligen kan man bara skratta åt alla påhitt han har för sig men det kan vara väldigt tålamodsprövande också.. 

Fick iallafall för mig att jag skulle löshoppa honom idag (själv) ja det började med att han sprang emellan staketet och första hindret som var en lucka på ca 35cm, smal är han iaf ;) 

Sen tog han sitt förnuft till fånga och gjorde helt enligt regel boken! 
Tillslut löshoppade han 140cm, utan att ens blinka eller verka det minsta bekymrad! Jätteskönt då vet man att det ändå finns lite hopp i denna gummiboll, även om det är låååång bit kvar så finns det hopp! 





Perra Löshopp 7/8-14

E. Tornesh-Vivaldi


Katastrof

Det är helt ofattbart det som händer just nu! Jag kan inte ens tro att det är sant att det faktiskt händer ca 6mil bort, helt galet! 
Röken anlände till hallsta idag och det va hemskt.. Gick inte att andas och illamående blev man.. Fy tänk hur det är där branden är i fokus! 



All cred till dom som jobbar med att få ordning på denna brand och även till alla andra som hjälper det utsatta och deras djur.. 

Tänk hur många vilda djur som måste dött? 

Äntligen helg

Har jobbat lör-sön, 2 dagar som verkligen gått i ett..
Jobbade till 17 igår sen hem och red och fixade inför dagens tävling(som ej blev av) sen skurade jag två box väggar och fick lite mat av mamma.. Åkte sen hem till Jennie och umgicks! Var vaken waaaaay to long.. Blev ett par timmars sömn iaf innan denna dag startade!

Jobbat 7-20.00 idag och det känns i min kropp och knopp kan jag säga.. Behöver sova igen ett par timmar.. 
Hade planerat dagen i minsta detalj med jobb 7-15, tävlingstart kl 16 och sen lektioner 17.35-19.35.. Men Sundbyholm får för sig att tidigarelägga starten för 120 till 15.30 så min plan förstördes och jag fick ställa in det idag, himla tråkigt! Men finns fler tävlingar! 

Så blev jobb hela dagen lång istället, gick ju det också eftersom jag nu ligger levandes i min säng (tror jag) 

Tyvärr fick vi säga adjö till en av våra arbetskamrater igår morse! Väldigt tråkigt men allt gick väldigt lungt och fint till.. Tror inte man kan avsluta hästlivet på ett bättre sätt! 


Friday

Hade ju sista gången på igångsättningen igår, blev en riktigt storfika som avslutning:) 

Efter de åkte jag hem och red Perra som fick svettas lite, blev fin på slutet! 


Imorse åkte jag in med Mille till djurdoktorn då dom skulle kolla på en klo som han gjort illa, det gick bra och va inte så farligt som jag trodde! 
Sen åkte jag hem till Farmor och fick en riktigt go frukost! 

Testade något nytt idag och det var nektariner i bitar med chevre ost och sen lite honung högst upp! Herregud va gott det va!! Magiskt! Trodde inte det skulle vara något för mig men så fel man kan ha! 

Min kära man har även återvänt hem efter några dagar borta! Så ska laga mat sen väntar jobb 7-17 imorgon, yeeey






RSS 2.0