En bättre dag

Fredag och helg! 
Dagen var betydligt bättre än igår trots vädret ;) men man kan inte få allt! 

Ikväll har Niklas mamma varit här och kollat Lets Dance och ätit .. Mysigt! 

Kom precis på att mina p-piller är slut som jag skulle kommit ihåg att hämta ut idag! Är lite mycket just nu och huvudet hänger inte riktigt med alla gånger...


Sovdags nu iaf! Natti

Dra täcket över huvudet

Idag var en sån dag man skulle stannat kvar i sängen! Blää... Less på människor! Lata och översittare är såna jag gärna är utan! 

Hästarna gick iaf bra! Det enda positiva med denna dag! 


Månday

Sitter i soffan och har precis intagit kvällens middag, fläsk pannkaka! Va helt okej faktiskt., bara ätit vanlig ugnspannkaka förut.. Intressant.... 

Hade ponnykurs idag, duktiga elever och ponnyer! Longerade sen mina tottisar när jag kom hem från jobbet, riktigt vår väder idag! Äntligen!! Inge mer snö nu tack!


Va ju och hälsade på Liquid igår, tänk om han hade varit 30 cm högre, jäklar! Han hoppar ju helt amazing! 


 

Elsa & Liquid 23/2-14


En lördag med full fart

Imorse åkte jag och mamma med massa sopor, himla skönt att de är borta! Sen kom barnen så det har varit full rulle hela dagen.. Vi åkte även iväg en sväng och kollade på en gård, den va fin, inget wow men funktionell! Och det skulle nog kunna bli fint! 

Sen blev de tacos hos mamma och nu sitter jag hemma i soffan.. 

Imorgon ska jag åka och hälsa på liquid och hjälpa Elsa lite :) 

Fick ridhjälp idag! 



Tandläkare

Sofie kom ut idag och kollade tänderna på Perra och Qc, va ingen av dom som hade något spec att ta reda på.. Alltid skönt när dom ser bra ut i munnen! 

Om det då blir något problem kan man iaf räkna bort munnen! :) 

Tips, tack

Någon som har tips på super bra fleece halstäcken? 

Onsdag/träning

Som ni ser kom filmen upp från träning nu ikväll.. Är en av det bättre träningarna hittills! Det kändes bra, kändes som jag hittade henne mer och vågade rida för det jag såg (la bara 1volt! Är min specialité annars) ridningen kan man väl inte påstå är bra men den är bättre och det känns som det går åt rätt håll! Nu ska jag träna upp min stabilitet ytterligare!

Det jag måste träna ännu mer på är att ta åt mig om Erik/ eller någon annan säger att det är bra! Jag hör han säga orden sen tänker jag direkt ja men det kunde varit bättre, jag kunde gjort si eller så.. Kunde gjort något annorlunda i den svängen, haft in ytter bogen mer där, bak mer med höger axel där osv. 
IBLAND får man faktiskt vara nöjd med sig själv! Perfekt ridningen är näst intill omöjligt att uppnå men man kan vara nöjd för dagen! Alla har vi bättre och sämre dagar och det kanske var BRA för att vara just den dagen sen nästa gång så utvecklar/tränar man ännu mer och tillslut sitter det. 

Man måste våga misslyckas för att kunna lyckas! 

Qc hoppträning 18/2-14

Träning för Erik Berggren


Quanta Costa

Nyaste tillskottet i stallet! 
Hon är född -03 e.Quantum-Ronald H 

Hon är en otroligt trevlig häst, väldigt snäll i all hantering och väldigt flickig.. 
Hon har inga hyss för sig som pojkarna har, hon väntar snällt tills hon får mat, hon går ut i sin hage direkt (pojkarna brukar busa till det och gå upp i hennes om dom får gå ut först) ställer man henne på gången så står hon där.
Snäll att rida ut på, tycker de är väldigt kul men har hittills inte gjort något :) 

Den enda "grejen" hon har för sig är att hon kan INTE stå still när man hoppar upp, så det tränar vi på just nu! 

Snäll i ridningen men kan också visa lite humör om hon tycker jag gör något fel! 
Vi kommer hoppa mycket låga klasser nu i vår för att bygga upp ett förtroende och tillit, det är något hon behöver! Vet inte så jätte mycket om hennes bakgrund men ibland är det lika bra! ;) 
Ska bli spännande att se hur långt vi kan ta oss! 
Håller just nu på att hitta något bra bett, håller mig till olika varianter av 2 och 3 delade bett än sålänge..






Heeeelg

Sitter i soffan och känns som jag skulle kunna somna på fläcken! 
Varit en del att göra idag, spec med tanke på att alla hagar är helt tinade nu sp det är en MÄNGD lera i varje hage.. Tror jag var lika lerig jag när jag kom hem..

Kunde iaf longera mina djur på ridbanan hemma, äntligen! Tar hellre leriga hagar bara paddocken är tinad! 
Så imorn blir ett trimpass med bommar sen hoppträning tisdag och sen pay n jump på ons på Strömsholm(om jag kommer med denna gång!) 
Funderar på att ta med Perra men då måste jag ha någon mer med mig som hjälper mig.. Får kolla på de... 

En väldigt söt Lance är sugen på lunch! 



Snart godnatt

Jag och Niklas har varit hemma hos Jennie och Tompa, kolla lite på os och mello, sista timmarna spenderade vi med en Flappy bird tunering! Haha riktigt kul! 

Jobb imorgon 7-15 sen helg! Woopidoo ska bli skönt! Hopps jag inte är alltför trött bara.. 
Lika bra att stänga igen sina blå, natti!

(Tydligen nån som va stolt över sitt rekord, Tompa?) 



Alla stjärtis dagen

Ja, som sagt alla hjärtans dag idag då! 
Ligger i soffan och väntar på att Pippi på de sju haven ska börja och niklas står i köket (där han hör hemma) blir mat hemma och sen choklad doppade jordgubber till efterrätt, mums! 

Gipsade min första hov idag, inget masterpiece direkt men det ska nog hålla iaf! 



Campoliete B

-09 e.Tornesh-Vivaldi
Eller Perra som han kallas är en otroligt personlig häst! Han har sina egna påhitt till allting! 
Han springer i boxen om han inte får mat först och verkligen visar att han tycker att han är kungen i stallet. 
Han bestämmer över ALLA i hagen, har gått med flera olika och redan som 3 åring så var det han som bestämde. 
Han var tvungen att "godkänna" allt nytt man gjorde med honom innan han gick med på de (okej, inte när det gällde att klippa honom de gick han med på på en gång!) 

När jag fick hem honom från unghäst betet som 2 åring, så var det inte så populärt att man skulle leda honom. Han gick helst på bakbena. Nu går han som en hund. 
Man fick inte borsta under magen, då sparka han efter en. Nu är de det bästa han vet, Otrolig kelig! 
Man fick inte verka honom, hovslagaren kunde kapa hela benen, Nu står han snällt oftast (så länge det inte blir tråkigt;)
Det var inte en tanke på att lasta honom, gick inte i närheten av rampen ens fast man fjäskade med mat/kompis gud vet allt. 
Nu springer han in/lastar sig själv. 
Har under senaste 1-1,5 året inte haft något sånt där som han tvärvägrar och göra, ifrågasätter kanske lite men går alltid med på saker nu för tiden! 

Han gjorde en rätt rolig grej i söndags innan jag skulle åka till ridhuset och har precis borstat honom. 
Har hängt min jacka och hans täcke på boxdörren och han ska såklart dit och pilla och försöka putta ner dom, säger jag åt honom, vänder ryggen till då är han påväg att lägga sig och rulla, ryter i åt honom, han ställer sig upp igen med en jäkla fart. Jag vänder ryggen till igen hör hur han puttar ner täcket på golvet, min spontana fråga blev "är du dryg?" Mitt svar blev att han la sig och rulla 5 sek senare! Ställer sig upp och vägrar skaka av sig spånet!  
Japp sån är han! 

Jag trodde knappt det skulle gå att rida in honom ännu mindre hoppa! 
Men här är vi idag, med en otroligt snäll 5åring som hoppar ALLT man styr på, aldrig tittat på något.. Första gången han såg en vattenmatta så reflekterade han inte ens över att den var där, var bara att styra på så hoppade han! 

Jag kan erkänna att han har inte varit min favorit häst i stallet men nu börjar det vända faktiskt! Han är rätt rolig samt att han börjar visa att det finns språng i honom! Sånt tryck i bakbena.. 





Äntligen

Idag kom nya padd! Den som väntar på något gott som man brunar säga ...



-




Nyhet

Såg nyss en ny typ av hinderstöd som jag skulle älska att ha hemma! 

Dom kallas Swis- up! Är ett par speciella hinderstöd som du styr höjden på skållorna med hjälp av en dosa som du kan ha i fickan! Perfekt när man är ensam och hoppar då slipper man ju hoppa av och ändra hela tiden! 


Dock kostar en uppsättning hinderstöd 26.000kr. 
Men en otroligt smart idé tycker jag! 

Helgen är slut

Vi firade ju Kati igår hemma hos Jonna.. Vi åt tacos och tårta, riktigt mumsigt! Vi åkte sen vidare in till stan, nästan alla av oss iaf ;) hehe

Jag och mamma åkte till ekeby nu på kvällen och trimmade lite.. Dom va riktigt fina! Perra behöver bli starkare (såklart) är väldigt ojämn i sidorna.. Så finns lite att jobba med där.. Gäller att få honom mer fram till handen så han tar för sig mera.. Han skötte sig bra trots att lektions hästarna på andra delen gick ut samt kom tillbaka! Var bara att rida på så släppte han det och koncentrerade sig! 

Costa va också riktigt fin! Börjar få henne att jobba i en bättre form nu och lyssna mer på sätet vid tempoväxlingar.. Det jag själv måste jobba på är min vänstra axel i höger varv, vill gärna släppa fram den och när jag tänker på den så blir jag stum i hela kroppen.. Jätte konstigt egentligen för i vänster varv så funkar allt bra.. Hmm! 

Galloperade även över en bom med båda hästarna.. Har lättare att se avstånd på Perra (konstigt nog) än på costa.. Men det är i mitt huvud de sitter, måste försöka få bort den "spärren" 

Katis tårta som hon fick igår




Freaky fcking friday

Woopidoop! Va längesen de kändes så skönt med fredag! 
Varit riktigt trött denna vecka plus att jag haft huvudvärk senaste 3 dagarna.. I ena ögonbrynet (jätte konstigt) gjorde liksom ont på utsidan också om jag kom åt... Wiierd

Imorgon ska vi fira Kati som fyllt 25, blir mat och förfest hemma hos Jonna som vi också har avskedsfest för.. Hon har fått nytt jobb så hon slutar på Ekeby.. Då kan man väl säga att vi har välkommen tillbaka fest för Frida också ;) haha 3 in1 

Ska ha lektion imorgon mellan 12-13 så ska fixa hästarna innan de, för direkt efter måste jag hem och förbereda inför kvällen! 
Blir utgång på bmb tomorrow..

Sen på söndag är det pay'n jump som gäller i Hallsta.. 60cm på Perra och 90-1m på costa.. 



Qc hoppträning 4/2-14


Perra och tankar

Filmen på perra från igår finns nu uppe! Ser ni hur duktig han är och vad han har utvecklat sitt språng! Kommer nog kanske bli bra där även om de sitter långt inne;) hehe

Har inte riktigt kunnat smälta min egna träning igår... Har därför inte analyserat filmerna..
Blir så arg på mig själv när jag vet att jag kan egentligen! När jag hade Kassen och Debbie fanns det inga hinder som var förstora! Kunds hoppa allt på vilken häst som helst.. 
Minns en specifik händelse: Jag var tävlade på ryttarstadion och hade gått banan till kval 2 i sm (145cm, debut dessutom). Kommer ut och mamma säger att det ser högt ut mitt svar blir; äh jag ska ju bara hoppa över! 

Tänk om jag kunde ha de självförtroendet nu! Just nu känns de väldigt långf borta om de ens kommer tillbaka..... 

Over&out

Perra hoppträning 4/2-14

Han första riktiga hoppträning med Sara i sadeln!


Tisdag

Ligger i sängen och måste sova, kom hem så jag hann se halva Paradise.. Alltså Emelie? Vilken dryg brud.. Usch, usch!( som anja skulle sagt;)
Samir är ju bara för skön, kanske inte direkt boyfriend material där inne men gör bra tv..

Va iväg på hoppträning nu ikväll.. rider så jvla kasst för tillfället.. Bläääääääää! 
Blir så irriterad på mig själv, hur svårt kan de va?? Jävligt svårt tydligen!! Vill inte ens kolla på filmerna, ska ge de en natts sömn så kollar jag dom imorgon och analyserar.. 

Sara var med och hoppa Perra, han skötte sig super! Börjar hoppa igenom kroppen mer nu och verkar ha förstått att de finns ett par bakben där bak ;) 
Sara va också duktig! ;) (måste ju skriva så för jag vet att hon läser) mouhaha nej då, dom va riktigt bra idag! 

Skulle ha åkt till Sholm imorn på pay'n jump men va fullt så får väl beskåda från läktarn istället.. Åker till hallsta på söndag med båda istället! 

Topnotch, night! 

Bjuder på en bild på Niklas från när vi va inne en sväng på Hööks! Han börjar nog fatta grejen nu ;) puss! 



Namnskyltar

Vi har aldrig haft namnskyltar i stallet hemma, varför vet jag inte riktigt.. Har beställt hem såna billiga i plast för hundra år sedan men aldrig fått arslet ur ... att sätta upp dom, så gjorde de här om dagen för att se hur det skulle se ut! 

Skulle vilja ha några fina, nån som vet några snygga och vart ifrån man kan beställa? 

Ni behöver ju inte berömma min fina handstil ;) 





Lag schabrak

Våra lag schabrak kom idag, vi kommer rida div 3, första storhäst laget Ekeby har i hoppning.. Ska väldigt kul faktiskt :) 




Måndagen snart över

Varit en dag med saker att göra hela tiden.. Jobb 7-15 sen hade vi personal ridning.. Red Lancelot, han va riktigt fin på slutet! Kul! 
Sen åkte jag hem och mocka och red, sen åkte jag och Niklas och hämtade 3 pallar spån, egentligen 4 men fick inte in den sista i lastbilen.. Puuh, det finna ju roligare saker att göra om man säger så ;) 
När vi kom hem sen tog jag och Jennie en promenad på ca 45 min.. Va riktigt skönt faktiskt! 

Nj sitter jag och väntar på att PH ska börja.. 




Skönt med ledig Söndag, eller

Jag och Evelina hade Bläbärs dressyren idag, det gick bra.. Allt bara rullade på! Måste varit för våra snälla funktionären;)

Sen har jag och mamma kört hö hela em, väldigt roligt! Skulle ha hunnit hämta spån också men klockan tickade iväg.. Så får göra det imorgon! 
På tisdag är de hoppträning och på onsdag är det pay'n jump på Strömsholm om jag kommer med vill säga, står på reserv listan nu men hoppas! 

Niklas har redan gått och lagt sig, rolig kille! 

Livet är orättvist, det är bara att inse

Skrev ju tidigare att Trixie skulle ev få komma hem idag och så har planen varit.. Vi hade planerat att hon skulle komma till stallet så skulle vi mocka,fodra och rida med fötterna som hon säger (det innebär att man har sadel och stigbyglar) :) 
Tyvärr så fick hon en allergisk reaktion av något som skulle förhindra infektioner idag innan dom skulle åka.. 
Och det var inte långt ifrån att hon försvann ifrån oss idag! 
Varför får ett barn utstå allt detta? Hur länge ska hon orka? Och för att inte prata om Denise och Putte som rycks mellan hopp och förtvivlan. 

Hoppas att det kan få vända nu! 
Mina tankar går till er, Ni är bäst! 




1 februari och Lördag

Ska strax bege mig och hämta hö.. Finns ju roligare saker om man säger så.. 

Nu behöver de gärna inte komma mer snö, tack! Galet.. 

Longerade hästarna igår, dom va fina! Ska göra de idag också..

Värt inlägg.. 



RSS 2.0