Översvämmning och sjuk häst

Denna dag blev inte riktigt som planerat! Jag och Jennie hade tänkt ta en  sväng till Erikslund och kika lite samt äta nåt gott.. Men istället så hamnade jag bakom stallet där det var översvämmning! Och såklart så vill inte pumpen sammarbeta .... Efter ett antal försök så gav jag upp och väntade in Niklas men han kunde inte heller fixa den, så tillslut åkte jag upp till Hyresmaskiner och hyrde en pump! På ca 1,5h var allt vatten borta..


Mitt i allt så får QP kolik! Hon hade ätit/druckit/bajsat under dagen så ingen förvarning direkt.. Gick ut och gick samt longera ingen förbättring och min ordinarie vetrinär kunde inte komma så en från Hallsta vet station kom ut.. Hon blev sondad och fick kramp lösande.. Hoppas det vill ge med sig, longerade en sista gång innan jag åkte hem nu vid 22.30 så skulle mamma hålla koll under natten.. Hoppas hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll! 




Inställd tävling

Dagens tävling i sura blev inställd i sista sekunden! Riktigt tråkigt, jag hade ändå tur som inte hunnit hemifrån men ändå, 8.30 fick jag ett mail och tävlingarna startade kl 9.00.. 

Så nu är planerna ändrade lite, blir att åka till Köping nästa lördag och hoppa 115-120 som det ser ut nu.. 
Sen är det inget förns Sundbyholms Summer Games .. 

Nya hästskötaren skulle ju följt med idag! 



Dagens tävling

Åkte till Vingåker idag och red en 110.. Costa va dubbelnolla och 6:e placerad.. Hon hoppade väldigt väl! Dock så var det en konstig bana med mycket tillbaka svängar och dessutom var underlaget djupt.. Tråkigt på en så fin anläggning i övrigt.. Hade tänkt att rida 120 men med tanke på underlaget och banbyggnaden så valde jag att avstå, så i Sura på söndag kommer jag rida 115 och 120.. 

Jag och Nine var där lite väl tidigt, tyckte jag hade planerat bra men de tog längre tid än förväntat.. Så hann se nästan hela ponny klassen, och ursäkta men HUR rider ponny barnen? Okej det fanns dom som red väl avvägt och prydligt(!!) men en del alltså... Antingen så hängde dom i munnen på sina stackars ponnyer ändå fram till hindret så ponnyerna stannade och då fick dom pisk, eller så låg dom ner i kurvorna och bara sparkade på eller så saknades det helt framåtbjudning (av någon anledning?) eller så var en del ekipage helt enkelt inte klara för att starta den klassen och klara av uppgiften på ett godkänt sätt! 
Blev faktiskt helt chockad! Men något jag tycker är konstigt är att inte föräldrar/tränare gör något åt detta?
Varför kan man inte som tränare våga öppna munnen och säga som det verkligen är?  
Att vissa verkligen behöver LÄRA sig att rida! 

Aja nog om detta.. Hann hämta hö efter vi kom hem från vingåker och sen kom även Jennie förbi ett par timmar här på kvällskvisten! Myspys, tråkigt bara att det inte är bättre väder ute, ska tydligen bli regn hela helgen samt början på nästa vecka.. Tråååk! 

26/7-14 vingåker rf

110 0fel 6plac


Tävling imorgon

Japp, imorgon är det tävling igen.. Åker till Vingåker och rider 110, om det känns bra och banorna är bra så rider jag 120 också.. Har dock inte hunnit få mitt bett ännu så imorgon får jag testa på pelhamet med stort ludd på kedjan och hoppas att det går vägen! ;) 


Ni har väl lyssnat på Lisen Bratt Fredricssons ridpoddar?! Dom är hur bra  som helst! Verkligen värda att lyssna på! 

Flippanbett

Testade ett Flippanbett på QC idag, hoppade lite studs först sen höjde vi upp en oxer och det kändes super! 
Lite på fram till hindret utan att bli stark, precis som jag vill ha henne! 

Så nu letar jag bett då jag fick låna bett av Mathilda idag, 
Så om någon har ett 3 delat flippan bett strl 12,5 hojta gärna till! 

Måndag

Har nog fortfarande inte förstått att jag har semester! Hihi

Har precis avslutat säsong 1 av The Orginials och nu kollar jag på sändningar från EM i hoppning, är ju lätt bästa sättet att somna att höra folk (lotta björe/ roger blomquist) prata om hästar.. 


På em har jag och Niklas "köpt" kött, ca 15kg bara ;) 





Seg

Ligger i soffan och har precis vaknat från en liten tupplur.. Det är lite sådär lagom segt idag! 

Hade väldigt kul igår med förfest hos Malin med lekar och sen wq.. Sa ju att jag skulle försöka bli bättre på att ta bilder.. Gick sådär då jag inte tog en enda bild igår kväll! Lika bra det kanske, haha 


Midsommardagen

Hade en mysig midsommar i goda vänners lag! :) 


Har blivit riktigt dålig på att ta kort under kvällarna! Måste ändras, tur jag får en ny chans redan ikväll;) 

Ikväll blir det förfest hos Mallan med lekar ryktas det om, därefter blir det qwarn.. 


Glad Midsommar




Hoppträningen

Hon kändes fin sista rundorna innan de, inte så värst! Hoppade dåligt och var svår att kommunicera med.. 

Men testade ett nytt bett ett gummi pelham men det var för skarpt! Har ridit med det hemma och gymnastiserat lite men inte hoppat ordentligt.. Så ska testa ett flippan bett om det inte är bra då får jag testa vidare.. Väldigt svårt att hitta ett bett hon trivs med.. 

Har kommit på att jag rider bättre när hindrena kommer lite fort, blir det för lång transport sträcka hinner jag bli klar för tidigt och sen tappar jag det mot hindret.. Det var det som hände efter långsidan innan kombinationen.. 

Men sista var bra! Fina hästen:) 




SEMESTER

Helt galet! Har semester i 5 v, eller ja ska ha en privat lektion nästa onsdag men ändå! 
Ska bli så galet skönt:) 

Det enda som är helt spikat är FALSTERBO! Ska bli riktigt roligt att åka ner! 

Haha avslutade iaf med flaggan i topp 6 avramlingar på 2 lektioner ;) inga allvarliga, då dom red barbacka och det var lite bus men ändå, haha

Midsommar afton imorgon, hoppas på BRA väder.. Blir lunch hos mamma och sen umgås med fina vänner på kvällen.. 
På midsommar dagen blir qwarn som det ser ut! 
Bra start på semestern helt enkelt! 

Costa Hoppträning 18/6-14


Glädje och sorg

Helgen är över för denna gång! I fredags umgicks jag med min bästa Jennie! Prata och prata och prata är något vi är bra på! ;) oftast alldeles för långt in på små timmarna! :) 

Igår blev det grill och övernattning hos Kati, underbart väder på kvällen pch trevligt sällskap, att man inte gör sånt oftare!? 

Idag har jag och Annelie haft Pay'n jump på Ekeby, gick otroligt bra! Med mycket positiv feedback från flera håll:) alltid kul att höra.. 
Sen nu ikväll har vi haft personalkväll hemma hos Cia, är några som lämnar oss nu efter semestern för att bege sig ut på nya äventyr.. Så det hölls tal och många tårar rann det ner över våra kinder men jag tror nog att vi skrattade lika mycket! Ett riktigt härlig gäng är vi och vi hälsar våra nya kollegor varmt välkommna till denna cirkus ;) 



Onsdag

Nyss hemkommen från ekeby, vi hade tävlingsryttar träff.. Med korvgrillning, 5kamp och sen kom Caroline Stenman och hade en liten förlesäning och visade lite olika strech övningar.. Katis häst Alex fick vara uppvisnings häst och skötte sig galant.









Costa hoppträning 10/6


Tisdag

Landat i sängen efter kvällens hoppträning som började dåligt blev lite mindre dåligt på mitten och sen avslutade bra! Kände att jag var väldigt ofokuserad på uppgiften till en början som att jag var lite frånvarande, men ryckte upp mig avslutade med 2 bra rundor! Alltid skönt att avsluta på ett bra sätt.. 
Lägger nog upp en kortare film från dagens träning, kommer i ett separat inlägg.. 


Ringde ett spännande men ack så nervöst samtal idag! Jag hoppas hoppas verkligen att detta skulle kunna gå vägen, för det skulle ge mig en otrolig chans att ta mig 10 steg framåt i livet!  
Det är massor av bitar som ska falla på plats men jag hoppas att "turen" är på min sida denna gång! 

Måndag

Hann sola en sväng idag sen var det möte på jobbet och hämta hö som gällde :) 

Nu väntar jag på att Niklas ska komma hem så blir det grillat ikväll! 



Jobb helg över, ledig måndag-tisdag

Sista jobb helgen för denna termin! Sweeet, och så går jag på semester om exakt 7 dagar!! Ska bli så himla skönt.. 

Hunnit med att umgås med fina vänner trots jobb! Vi firade Joanna igår med lite förfest hos henne och sen vidare till wq en sväng, var dock hemma innan kl 01 så det var skönt! Var inte så tungt att gå upp imorse.. 

Ska tydligen bli toppen väder både mån-tis, ska försöka bättra på brännan tänkte jag! 




Jobbhelg väntar

Igår blev de en lång dag började 7.00 jobbade till 14.30 åkte hem och mockade och tog in hästarna tillbaka till jobbet och hade lektion 16.15-18.15 sen hem lasta ut två pall spån (som min käresta hade varit så snäll och kört hem) sen rida 2 hästar, tror jag landade hemma 21.30.. Var en dusch sen slänga sig i säng... 

Idag hade vi nationaldags firande på ekeby, hektiskt dag! Men "uppvisningen" gick bra och Qc hoppade lika väl som vanligt! 


Nu ikväll har jag varit iväg och grillat och umgåtts med trevligt folk, en hel del skratt blev det under kvällen! 

Imorgon väntar jobb 7-17 sen fixa hästar och sen iväg och fira Joanna som fyllt år! :) 
Sen jobb på söndag igen..

Är solo här hemma, Niklas är i Danmark över helgen och spelar innebandy(?) ensamt här hemma.. :) 

Dags att sova! 



Quanta hoppträning 3/6-14


Måndag,ledigt,sol

Helgen har gått väldigt fort! 
Blev lite förfest här i lördags sen utgång på Publik, va roligt faktiskt:) 

Idag har jag varit trött hela dagen förstår inte var inte ens så trött igår! Jaja ledigt imorgon med får hoppas energin återvänder! 

Har laddat ner alla säsonger av Jims Värld, bästa serien! Så de ska jag sysselsätta mig med ikväll och skriva fakturor.. 



RSS 2.0