4år

Idag, i mot och med gångar står vi vid varandras sida!


Dag 7

Sitter och har precis ätit lunch! Vi har sån tur att få hem lagat varje dag, toppen bra! :)

Varit ute på en timmes promenad på fm med kusarna.. Nu ska jag sätta mig och skriva klart mitt PM som ska lämnas in imorgon då jag har min första lektion på tisdag.. Pirrigt!


Dag 6

Igår hade vi tempo ridning på fm, var nere på galoppbanan.. Först skrittade vi ett varv så skulle vi gissa vilket tempo vi red i, sen trav ett varv sen galopp :) skönt för hästarna att ta de lite lugnare!

På em hade vi framdelsvändning som tema, gick bättre än skänkelvikningen måste jag säga.. Men finns fortf 100 saker att ändra på!
Idag har dom en lugn dag med endast promenad för min:)
Återkommer senare!


Dag 5

Fick uppmaningar från mamma att jag skrivit om dagen ännu så gör väl de nu..
Jag och Evelina är smått deprimerade då alla är på Bråvalla eller cityfestivalen i Vås.. Här sitter vi en fredag kväll..

På fm red vi dressyr, skänkelvikning.. Kan fortfarande inte rida.. Antingen springer hon med huvudet upp eller så går hon i en fin form men inte framåt.. Hon reagerade inte på sadeln idag iaf!
Vet att Rebecca sa att hon är ganska svår att få fram för skänkeln och det kommer väl fram ännu tydligare nu, när vi ska rida sakta sakta hela tiden man rider liksom aldrig på.. Dessutom är hon rätt stor och behöver få komma igång med kroppen ordentligt och känns inte som hon får den möjligheten här..

Sen på em så hade vi hoppning, hinder i följd.. Hade räcke räcke 17m på ena långsidan sen oxer snett igenom till räcke 21m sen en oxer på ena långsidan..
Hon var pigg och verkade tycka det var kul! Så de va ju skönt :) hon skötte sig bra men blev antingen lite tom eller så körde hon sin specialare hon sätter upp huvudet och springer.. Tillrättavisade henne en gång sen gav hon med sig.. Hoppar väl gör hon då hon typ hoppar mig ur sadeln:)
Men måste få henne mer fram och alert, och jag tycker de är ganska svårt att ställa om från sakta/långsam till snabb/alert..

Imorgon ska vi iaf ner till galopp banan och rida temporiding, förhoppningsvis lite friare! Sen på em har vi framdelsvändning..


Dag 4

Jag och Evelina sitter och kollar på Halv 8 hos mig och pratar lite om kommande lektioner..
Evelina hade sin första idag om Hästens anatomi, de gick riktigt bra tycker jag iaf ;) sen var det en till som hade lektion, Daglig skötsel och visitation.. Den var också bra!

Sen har vi ridit också, första passet hade vi Galopp korta och länga sprången.. Vi red först en sväng ute på åsen dom har här sen gick vi in i ridhuset..
Sessan kändes inge vidare idag heller.. :( ville inte jobba igenom kroppen.. Sen red vi serpentin bågar där vi skulle galoppera den första bryta av till trav på andra och sen fatta galopp och galoppera den sista och sen långsidan.. I galoppfattningarna satte hon upp huvudet och sprang in i galoppen och i avsaktningarna la hon allt i handen och typ släng travade..
Kände igenom henne när vi kom tillbaka och hon var lite öm i ryggen.. Tror att de är dressyr sadeln som är boven i detta tyvärr!
Så hon fick vila från em passet och jag var ute och promenera i 30 min sen får hon sova med back on track täcket och hoppas de blir bättre!

På em passet var det halv halt och halt som var temat.. Jag satt på läktaren och tittade på, var väldigt intressant det också! Och får se dom andra och se om de Lena sa stämde ;)

Imorgon är de skänkelvikning på fm och hinder i följd på em :)
Hoppas på att ryggen är bra då!

https://cdn1.cdnme.se/627240/6-3/pic_51cc7e27ddf2b308528b0797.jpg" class="image">


Dag 3

Sitter och pluggar med Evelina som våndas lite över att ha sin första lektion imorgon! Men vet att hon kommer klara det galant men jag är lika nojig jag över att ha min första så..

Idag på fm passet hade vi galoppfattningar.. Red ännu en gång i den underbara dressyr sadeln (hmpf) och utan stigbyglar, kan säga att man är rätt mör.. Men uppvärmningen gick bra där emot själva galoppen ville inte riktigt fungera.. Skulle fatta galopp från skritt galoppera 4 språng sen bryta av till skritt.. Fick känslan av att hon blev lite stressad och inte riktigt kunde slappna av i galoppen.. Vi var 6st på varje A,C volt. Så de blir rätt tajt när alla ska individuellt fatta och bryta av.. Fick till det nån gång men eftersom jag inte kan sitta ordentligt så påverkar såklart de sen tror jag hon är lite trött i musklerna samt att hon inte är van att gå med dressyr sadel.. Kan bara bli bättre! :)

På em hade vi gymnastik hoppning, hade enskild uppvärmning där jag la fokus på att hon skulle vara rak och mellan hjälperna. Hon kändes betydligt bättre detta pass och lyssnade på minsta vink och var RAK i princip hela tiden när jag bad henne :)

Hoppade sen 3st studs 1 galopp språng oxer(eller stigsprång om vi ska vara korrekta) började med ett hinder sen byggde vi på efterhand.. Hon gjorde det hon skulle men kändes även här matt i kroppen och lite seg.. Hoppade inte så väl som hon gjort hemma ändå hoppade hon mig typ ur sadeln på slutet ;)

Fick även uppdraget att vara "måttstock" hädanefter.. Lena bad mig mäta ut 6,30m mellan oxern och sista studsen.. Jag mätte upp och Lena kontroll gick och tyckte att det var för långt.. När vi kontroll mätta med sticka så var det 6,38m rätt bra gjort ;)

Imorgon är det galopp långa och korta sprången sen på em är halvhalt/halt som gäller..


Dag 2

Ännu en dag har passerat och vi har överlevt!

Imorse så hade vi hoppning på enkelhinder i trav och galopp.. Det gick bra, Sessan blev lite taggad men lugnade ner sig efter hand!

Sen passet efter lunch så hade vi vändning på cirkelbåge.. Hm ja kan ju börja med att säga att jag blev tillsagd att fixa en dressyr sadel så de har gjort, får låna en av Marianne.. Men jag kan verkligen INTE rida i dressyr sadel och dessutom ett pass på 1,5 h UTAN stigbyglar! Första timmen kunde jag inte ens få henne att böja på nacken, var nära att ge upp kan jag säga.. Usch va hemskt de va!
Men på slutet var hon riktigt riktigt fin! Fast jag kan fortfarande inte sitta ner, men lär ju lära mig de under dom här veckorna känns de som.. Har ont både här och där, och första passet imorgon som är galopp ska också ske utan stigbyglar, hallelujah!

Nu ikväll har jag och Evelina pluggat, försökt komma på de här med PM, rätt klurigt eller egentligen inte men de som är man måste ju verkligen hålla sig till planen är nog det som är svårt!

Nä sovdags!


Dag 1

Ligger och ska snart sova! Välbehövligt måste säga..

Dagen har gått bra! Jag och 3tjejer till var först ut med att vara dag/elever vilket innebär att vi började tidigare imorse och fodrade, la upp schema för vem som skulle göra vad och när det skulle göras under dagen samt såg till att det fungerade.. Det gick bra tycker jag, sen finns det alltid saker att förbättra men för att vara första dagen så tycker jag vi fick godkänt!

Har även haft en MASSA teori, och hur man ska få de viktigaste att fastna är för mig ännu oklart! Sen när man beskriver "ridning" med ord tycker jag det låter svårare nästan omöjligt än var det är att sitta på ryggen..

Även hunnit med att rida två pass, började med dressyr pass imorse, Sessan var så fin! Men har skaplig träningsvärk i magen alltså! Haha kommer vara värsta dressyr ryttaren när det är klart ;)
På em red vi nere i kohagen tränade på lätt sits, det gick också bra men var sjukt varmt! Och eftersom vi bara får rida i långärmat ute så kan ni tänka er..
Vi är ju uppdelade i 2 grupper med 12 i varje grupp, men em passet red vi tillsammans ganska häftigt att 24 ryttare och hästar överlevde utan större problem;)

Imorgon är det ett hopp pass med tränin på enkel hinder och ett dressyr pass med träning på cirkelspåren(?) kommer inte ens ihåg om de heter så, är så himla mycket konstiga ord/meningar som man aldrig har hört!

Finaste Sessan välförtjänt av mat!


På plats

Är nu på plats i Strömsholm och "min" säng för dom kommande 3 veckorna!
Kom väl hit runt 15 typ, packade in allt och sen skulle vi visa häst för hand.. Det gick bra tror jag ;) fick inte direkt nån kommentar men..

Känns som lärarna är lite ostrukturerade och sen är det väldigt dålig info.. Och lite speciella saker man får göra och inte göra.. Hästarna får inte ha vattenhink inne hos sig i boxen, dom får inte gå i hagen såna saker som en annan kan tycka är en självklarhet men det finns nog nån bra baktanke med de :)

Måste sova nu, då de lär bli en tuff dag imorgon, börjar 6.20 wiihoo

Tessan och Sessan installerade i sina boxar:)


Midsommardagen

Hade en super trevlig midsommar! Med massa underbaringar, det bjöds på skratt, ful danser och vurpor!
Just nu håller jag på och tvättar det sista inför kursen.. Ska plugga lite också tänkte jag..
Så fort maskinerna är klara så ska jag ta tag i stallen, sen på em ska jag till Anna där de blir mat sen far vi vidare, Troligtvis wq.. Fast jag borde egentligen inte men får se hur jag gör..

Bjuder på lite bilder!

https://cdn3.cdnme.se/627240/6-3/pic_51c55041ddf2b3435f34f4a2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/627240/6-3/pic_51c55065ddf2b343d39d84dd.jpg" class="image">


Behövde aldrig

Lägga några blommor under kudden för har redan min prins!


Sovdags

Är dags att hoppa i säng snart.. Upp tidigt imorgon, fixa stallet innan jag ska åka in till stan för köpa det sista behövande sakerna inför kursen och sen ska mamma fixa mitt hår så man ser respektabel ut;)
På kvällen blir det lite midsommar firande om jag blir klar i vettig tid som jag hoppas!

Var hemma vid 21.30 ikväll då var jag färdig för dagen, var bara att hoppa in i duschen direkt sen slog jag mig ner i soffan.. Efterlängtat!

Hästarna var fina idag!
Galopp jobbade Sessan på gärdet och även Clarissa, Uno fick sig ett pass på banan..

Nä måste försöka sova nu!

Semester idag! Fast den inleds inte på riktigt förns om 22 dagar! Weehoo


Stress

Är det normalt att känna sån stress.. Min kropp har hittills aldrig visat några tecken när jag varit stressad.. Men nån gång ska väl vara den första antar jag..
Kan inte sova på nätterna, har huvudvärk till och från hela tiden,
Ont i bröstet, fått stress hy, magen lever sitt egna liv.. Vill spola fram tiden ca 1 månad, men är väl bara att härda ut!
Ligger just nu och kollar på ponny akuten iaf, världens bästa program!


Jun. 19, 2013

Ridbyxorna kom idag! Satt som ett smäck så de var ett bra köp:)

Precis kommit hem typ och hunnit äta lite.. Nu ska jag plugga.....
Midsommar på fredag som sagt fortfarande inga planer.. Lördag verkar vara spikat iaf :)


Jun. 18, 2013

Dagarna rullar på nu.. Det går i ett kan man säga.. Har lyckats dragit på mig något i fötterna som inte riktigt vill ge med sig.. Gör ont om jag varit still länge blir bättre när jag kommer igång sen när jag gått en del så går de knappt att gå igen.. Typ bränner eller känns som att jag går på stenar precis framför hälen.. Aja blir nog bra :)
Ska sätta mig och plugga ett tag nu tänkte jag.. Har ändå blivit nå konstigt med tvn att de är syntolk på, skapligt irriterande! Tryckt på varenda knappt men får inte bort de..


Kingsland

Precis beställt dessa två byxor (tog marina istället för bruna) från HEP equestrian.. 699kr istället för 2100kr.. Då måste man ju passa på..


Söndagkväll

Och Niklas håller på med maten! Bortskämd..

Blev utgång i Etuna stad igår med Evelina, Frida och Johanna .. Va trevligt, skapligt med folk också!
Idag var de pay'n jump på Ekeby som jag och Kati höll i.. Gick väldigt bra!
Nu jobb vecka väntar och nästa söndag vid den här tiden är man på Strömsholm och ha inlett ridledar kursen...


Jun. 16, 2013


Sessan 15/6-13

Första sprången tillsammans :)


Sessan

Hoppade Sessan lite för första gången idag.. Gick bra och det kändes vädigt lätt! Kommer en liten film, mycket att fin slipa på men känslan var bra! :)


Jun. 14, 2013


Helgen snart här

Och det ser jag fram emot, jobbar dock på söndag men men :)
Känns som dagarna nu är hur låånga som helst, åkte hemifrån 6.30 imorse och kom hem 20.30.. Men snart är de "semester" kursen håller på från 23/6-12/7 sen är de semester så typ 1 månad kvar men ändå ;)

https://cdn2.cdnme.se/627240/6-3/pic_51ba211c9606ee239c7a7ee8.jpg" class="image">


Tuff dag på jobbet

Kl 9.30 kom det 40 barn till Ekeby som skulle roas med ponny ridning/stall"lekar" och kosafari..
Innan dess skulle allt vara klart så vi inte behövde jobba över hela lunchen.. Vi lyckades rätt bra måste jag säga! Stressigt var de men det gick :)

Rådberg var ut och kollade på Calle också, han tyckte inte de va så farligt ;) men penicillin och butta några dagar så ska de nog bli bra!

Ikväll var vi på Nines cabareé, hon går ut nian nu så är en show dom satt ihop! Jätte duktiga:)

Slutar 12 imorn, skönt! Ska hämta hö och lite sånt nödvändigt..

Åh fick hem mina nya skor idag också, från Svea.. Så nu Jennie har jag ett par vita igen ;)


Jun. 10, 2013

Sjukt konstigt väder! Sol/regn/åska/sol/hagel/regn.. Jaja den svenska sommaren är väl här antar jag!

Calle har lyckats göra illa sig.. Sen är han så känslig så han reagerar ju på allt och blir tok svullen.. Lite penicillin så ska det nog vara bra! *hoppas hoppas*


Ännu en helg slut

Firade Joanna igår, va riktigt trevligt! Blev utgång på BMB, nattmacka på Subway och en klämd handled i bildörren, japp! Småsvullen och ont men så kan de va ;)
Varit rätt seg idag måste jag erkänna!
Måndag imorgon och söndagsångesten kom krypandes redan när jag vakna imorse..


New in

Blev lite shopping igår på Strömsholm, en piké, en långärmad piké och en magplatta med fårskinnsludd:) super fin och halva priset dessutom:)


Jun. 07, 2013

Ligger och kollar på Gossip Girl.. Ska snart sova tänkte jag..
Va hos Hille och grilla ikväll med några gräbzz.. Men hatar att vara ensam tjej med killar man känner sig liksom ivägen ;) haha

Red Sessan för första gången idag, hon är riktigt fin! :) ska bli kul och se vad det blir av oss..
Sen har jag provat ett nytt bett på Uno, funkade super idag iaf.. :)


Easy Girl TH

Sessan, som hon kallas är Rebeccas häst. Jag ska låna till ridledarkursen i sommar sen efter de får vi se om hon blir kvar eller vad vi kommer fram till :)


Jun. 06, 2013

Känns verkligen som det är fredag idag..
Har varit full fart hela dagen och stressigt! Var nationaldags firande på Ekeby, va mycket folk vilket var roligt:)
Fanns en jätte söt get där, den rymde på eftermiddagen från lill matte, när stor matte ropa på den så börja den "prata" och vände tillbaka! Hur sött är inte de! Sixten hette den också..

När vi var klara där brummade vi mot Sandra för att fira henne som tagit studenten idag! Grattis:)
Hann tyvärr inte stanna allt för länge då jag skulle vidare till farmor, där de bjöds på mat och paj och även presenter! :)

Som sagt fredag imorgon, blir jobb först sen hem och rida alla hästar.. Ska rida Sessan för första gången också:) Spännande!
På lördag ska jag rida och fixa på morgonen sen bege mig mot Strömsholm för att kolla tävlingar och shoppingen :D sen på kvällen ska vi fira Joanna! Blir väl galet som vanligt ;)


Inte normalt


Vissa har det bra

Som sagt vissa är ju lediga imorgon och på fredag en annan jobbar både torsdag-fredag.. Yaya!
Efter jobbet imorn ska vi Sandra som tagit studenten! Och sen ska jag till farmor.. Full fart med andra ord! :)

Har fått lite påökning i stallet också! Visar er imorgon :)
Nu sitter jag och väntar på att Niklas ska komma hem så man kan få lite mat i magen..


Ridledarkurs

Kommer gå ridledarkurs i sommar, 23Juni-12Juli.
Kommer inte vara sysslolösa iaf..


Hoppning

Nine hoppade Perra idag, och dom skötte sig mycket bra! Han gör allt väldigt okomplicerat och tuffar på även om han kommer lite stort eller lite nära.. Tror det kan finnas lite hopp i honom (någonstans) tar nog bara lite tid att få fram de :) film ser ni inlägget under!


Perra hoppning 4/6-13


Tuffar på

Tåget som jag sitter på tuffar på av sig självt just nu känns det som, jag sitter som en passagerare och tittar på typ..
Lite konstig känsla är typ distanserad från mitt eget liv men är nog back on track snart igen!

Va barnvakt åt Trixie nån timme nu ikväll, eller Clarissa var barnvakt ;) Trixie satt på hennes rygg medans hon käka och Trixie var hur nöjd som helst! Innan hon fick "rida" så mockade vi, packade hö påsar och fyllde vatten! Duktig hjälpreda :D


Söndag

Var lite virrig imorse kan man säga.. Mamma körde hem Alwin medans jag och Nine började köra mot Fagersta.. Kom på att jag glömt Calles pass så ringde till mamma så hon fick hämta de, strax efter kom jag på att jag glömt huvan, ringde mamma igen! Kom sen på att jag glömt jackan... Inte nog med de, när vi tillslut kommer till Fagersta och jag ska hoppa upp, så har jag ingen hjälm med mig!!?? Hur kan man vara så tankspridd?
Som tur va så var Sanne på plats så fick låna hennes hjälm (2strl för liten men det gick)

Har på em varit och firat Alwin som fyllt år och sen varit in till stan och storhandlat.. Nu ska jag snart lägga mig så man är pigg imorgon!


Tävling Fagersta

Calle var i Fagersta idag och "hoppade" 80cm.. Eller vi försökte rättare sagt, han var inte riktigt med på noterna men men, bara ta nya tag :)


Tävling Sala

Hade 4fel i 1m, in i kombinationen han tittade till på oxern och glömde räcket så han fick med sig de..
I övrigt var han rätt okoncentrerad idag! Det var hästar i hagarna runt tävlingsbanan så han sprang mest och kollade på dom.. Han var rätt trött efter 1m så jag tog beslutet att stryka 1,10, känns inte shysst och gå in och pressa honom om han är trött då blir de inge bra ändå.. Blev tyvärr ingen film då mamma missade att filma..

Så just nu är jag hemma, ska snart ned till mamma och rida Calle och förbereda honom inför imorgon.. :)


RSS 2.0