Verkligheten

Tillbaka från mina tankar och efter lite(mycket) prat med mamma så känns det lite bättre! Vad skulle göra utan henne? Inte skulle jag kunna hålla på med hästar på den nivån jag gjort/gör.. Är nog dålig på att uttrycka mina tacksamhet men den är där varje dag!

Nåja, va ju på ekeby och hoppade lite imorse, hästarna skötte sig bra!
Efendi var fin och blev mer och mer taggad ju mer vi hoppade men höll sig på mattan;)
sen hoppade jag Arena var som att styra runt ett fartyg ;) (som Sofia sa, silja line släng er i väggen. Haha) men även han skötte sig bra! Har lite svårt att rida så stora hästar men är ju en vanesak såklart men jämför man Uno och arena så är arena typ dubbelt så stor ;) haha

Sen nu ikväll var jag till nyby för första delen i handikapp ledar kursen, tycker det är väldigt intressant! Och vi diskuterade om olika funktions nedsättningar.. Blir del 2 på lördag men då ska vi till ekeby :)

Är ledig imorgon också så tänkte försöka få lite vettiga saker gjorda!
Uno ska bla göras i ordning för onsdag.. Badas! Inget han uppskattar om jag säger så ;)

Ska nog förflytta mig till sängen nu.. Godnatt!


Tankarna snurrar

Funderat lite sen igår och det trilla in ett par kommentarer också..
Jag själv som person skulle aldrig kunna rida för ridandets skull..
Jag vill tävla det är de jag tycker är kul och jag vill utvecklas och komma upp i klasserna och rida dom stora mästerskapen sen om jag kommer dit är en helt annan fråga .. Det handlar om att ha rätt häst material (som kostar en del) och självklart krävs det mycket av mig själv också det är jag mycket väl medveten om.
Men jag skulle aldrig kunna sitta och traggla på 120 för att det är kul utan jag vill framåt/uppåt hela tiden annars är det inte värt de..
Jag har ändå ridit 145 och då ville jag upp i 150 jag har varit på en del stora tävlingar kanske inte presterat på topp men det handlar om rutin rutin rutin.. Man går inte in i 140-150 och har tur utan det är hårt arbete som ligger bakom.. Och när man väl lyckas få den där plac i 140 så vet man att man är på rätt väg och faktiskt kan klara av det..

Kan komma på mig själv ibland att sitta och fundera på hur det sett ut för mig om jag haft Kassen, hur långt hade vi kommit nu? Kapaciteten fanns där helt klart och även viljan och hjärtat hade hon.. Hade jag varit där jag är idag om hon fortfarande levt?

Vet egentligen inte vad jag ville komma med det här men var tvungen att skriva av mig lite så jag kanske kan få lite rätsida på vad jag vill...


Framtiden

Har en person i min omgivning som sätter lite griller i huvudet på mig! (Inget negativt dock)
Vad ska man göra med framtiden?
Hästar eller hästar eller inte hästar?
Japp valet är svårt.. Hästar blir det definitivt men sen vilken väg man ska gå är frågan!?


Söndag kväll och helg för min del

Igår firade vi Rosanna som fyllde år! Inte ofta vi ridbrudar lyckas tajma vårat schema så vi kan ses allihopa (förutom Jossan då som dissa oss för ghs)
Mycket trevligt och många skratt bjöd kvällen på! Jag rundade dock av när dom andra fortsatte mot månen eftersom det var jobb som gällde för mig idag..
Men nu har jag "helg" eller ska till jobbet en sväng imorn och hoppa hästar inför onsdag, kan bli spännande ;)
Och imorn kväll ska jag till nyby torshälla för funktionsnedsättning och delaktighet, ledarutbildning steg 1. Ska bli kul! :)

Tvn här hemma funkar inte.. Hur kul är det liksom.. Och inte internet heller för den delen.. Niklas är inte hemma.. Så här sitter jag ensam i en nersläckt lägenhet och njuter av stunden.. (Egentligen inte, börjar bli rätt tråkigt)


World cup

Finalen har precis avgjorts! Vinst till Usa och Beezie Madden.. Och 3 svenskar topp tolv, de är ju helt fantastiskt! :) stolt svensk..

Ska ut och trimma mina hästar nu, inga direkt world cup material men ändå;)


Dyon

Köpte repnos grimma från Dyon idag på sadelmakeriet.. Får se vad Uno tycker om den :) blev bara en skritt tur idag så..


Scandinavium

Hade man ju gärna varit i nu ;) men kollar på hoppningarna från soffan istället...
Malin har ridit med 2 ner och nu ska Henke precis rida.. (4fel)

Helt okej dag på jobbet.. Blev lunch på gulan med tjejerna! Mycket trevligt, lyckades glömma min mob men den kom tillbaka i mina händer som tur är..

Ska fortsätta kolla nu, Niklas är väl på g hem också så blir väl nå mat sen kanske;)


Apr. 25, 2013

Fick hem mina ariat skor idag och dom satt som ett smäck:) materiell lycka måste vara den bästa;) har också lagt en beställning hos Mathilda som befinner sig i gbg, så hon skulle köpa med ett par hunter stövlar hem till mig!! :D hihi

Dagen för övrigt har varit bra! Härligt väder lite blåsigt med de torkar ju upp i hagarna iaf!
Erica red Calle idag, ville att hon skulle känna lite på honom och se va hon kände så jag kunde jämföra med min egen känsla.. Han skötte sig bra och va fin!
Hjälpte Nine med Perra när jag kom hem, men han var inge vidare pigg idag får se om de är bättre imorgon..
Efter de red jag Uno som va fin han också!
Han är anmäld till tävling på ekeby den 1 maj :) spännande!


Ledig tisdag

Hittills idag har jag inte gjort så mycket..
Ska ta tag i mitt liv snart tänkte jag.. Ångest!
Blir en solning med erica iaf..


New in


Ledig måndag

 
 
Blogg appen funkar inte igen!

Helgen som var då, blev utgång i lördags med Joanna, Hanna och Ajja.. Blev förfest i stan hos Johan och sen BMB var väl helt okej:)

Som ni såg i föregående inlägg så har Perra galopperat med ryttare för första gången, så himla duktig!

Dennis va ut idag och skulle sko Uno, blev tillsagd att rida innan då vi skulle slå på skor bak och han har ju lite problem med de så skulle rida honom innan så han slappna av lite mer.. Han har ju varit jätte fin senaste dagarna men idag slog det slint i huvudet på honom;) haha
Ställde sig rätt upp så jag hasa bakom sadeln när han gick ner hängde jag där som en mantel och han körde bock rejs och jag funderade på vad som skulle göra minst ont! Haha
Longerade honom istället för kände att jag skulle inte hinna ta igenom det innan Dennis kom så han fick jobba ordentligt i pessoa selen kan jag säga ;) sen var han snäll som ett lamm att sko! Över förväntan faktiskt:)

Fick sms av kassen och calles förra ägare idag också.. Kassens avkomma den super fina hingsten Canvas är såld till Lisen och Peder! Känns lite sjukt!


Hoppas dom fixar blogg appen inom kort! Så man kan blogga ordentligt!

Kommer/kommit upp en film på C idag under tiden Uno blev skodd, skapligt uttråkad! Haha
 
 

C uttråkad

Vill också få nya skor som rumskompisen..


Perra 20/4

Första galoppen


TGIF

Fredag kväll och sitter och kollar på Lets Dance med Niklas:) precis ätit lite också blev grillat! Finns inget dåligt väder eller hur ;)
Niklas är "sjuk" också, himla synd om honom! Eller ..... Han har ju sina feminina sidor men inte när det gäller sjukdom!

Hoppas på lite sol imorgon, jag och nine kör en rid dejt vid 10 och fixar klart hästarna på morgonen:)

Hade Klara lektion idag igen! Och de kändes bra och eleverna skötte sig toppen! Superkul:)


New in

Mamma kom hem med ett Dyon träns! Super fint trots att de blev fel nos grimma ;) haha
Så någon som säljer en lös nosgrimma till Dyon träns får gärna säga till:)

Sen åkte jag och mamma på en lite utflykt så få se om det blir något mer nytt:)

Fredag imorn sen helg!! Ska bli så skönt, jobbar dock söndag men endast 2 timmar så över lever nog ;)

Dags att lägga sig så man vaknar upp pigg imorgon!
Nighty night


Strömsholms hovslageri

Med Arena som har sin hovspricka.. Får special "bandage" idag..


Uno 17/4

E. Ustinov-Cavalier


Lite hoppning

Håller på och laddar upp en film på Uno från idag, hoppade lite grann och han skötte sig bra trots storm ute:)
Linda och Linn kom och agerade hinder personal/publik och filmare! Skönt att ha lite sällskap ibland:)

Som ni kommer se på filmen har vi en del att jobba på men det har gått framåt.. Det är främst efter hindrerna, han ramlar iväg lite och kör upp huvudet.. Vill ha han mer i balans i landningen.. Sen hoppar han åt vänster i 5,5an, tror att det beror på att han tycker det blir lite trångt och att han inte riktigt orkar "sätta" sig..

Men men han är iaf väldigt fin!


Fina hästar!

Hjälpte Nine med Perra idag, och han va så himla fin! Och hon red skit bra! Nu börjar han verkligen fatta grejen, börjar ta stöd och accepterar nu att Det är Nine som bestämmer och hon kan peta på han med spöet utan att han blir sur ;)
Håller på och laddar upp en kort film från idag på videofy med det går rätt trögt..

Red Uno efter, åh han va också super fin och avspänd! Känns som polletten har ramlat ner en bit iaf ;)
Tänkte försöka hoppa lite imorn:)

Red inte Clarissa idag, kände att jag ska nog inte pressa kroppen då så fort jag anstränger mig lite så hostar jag så.. Men imorn så :)


Campoliete B

-09
Tornesh-vivaldi


Upp och ner

Kände mig ju som sagt piggare igår men när jag vakna imorse så var jag inte alls pigg..
Vilade på fm kände mig lite piggare på em så longerade Uno och C. Efter vi hade ätit nu så blev jag yr och höll på och svimma.. Min syn blir suddig till och från och Mitt ena öra gnisslar också..
Men blir nog bra!


Löshoppning

Löshoppade hästarna hemma idag.. Alla skötte sig väl helt okej måste jag väl ändå säga..

Perra är ju som han är, har sin egna speciella stil om man säger så;) men över hindrerna tar han sig med marginal iaf.. Och det är ju huvudsaken! Jag personligen har hellre en häst med "hjärta" och inte världens kapacitet än en häst med mycket kapacitet och inget "hjärta" (Debbie tex hon hade ingen direkt teknik men plac i internationella 155 hade hon!)
Han gjorde en miss en gång och rättade sig bra! Väldigt positivt..

Uno sprang mest omkring i början och lekte allan ballan.. Sen verkar de inte finns något stopp i honom.. Hade lagt ut galopp bommar framför en kryssoxer och "dum" som han är så tar han av en bom för tidigt så hoppade ca 6-7m långt och oxern låg väl på 110-120 typ.. Ja det kommer ju inte bli något problem med längdvatten iaf ;)

Clarissa sprang runt och "fräste" typ hela tiden.. Men skötte hoppning bra, hon snubbla till en gång och gick ner på knä precis innan första hindret men reste sig och hoppade vidare! Positivt med henne kan jag tycka!

Alla mina hästar har en väldigt positiv inställning till hoppningen vilket jag är väldig glad för! Sen har dom alla sina olika saker att förbättra men så är det ju! :)

Blev tyvärr inga filmer eller något då det kändes som vi var tvungna att ha lite koll på dom;)


Funkar igen

Har inte kommit in på blogg appen men nu verkar den funka igen.. :)

Ridprov idag som sagt, och blev godkänd likaså Evelina! Good work!! Va 3 av 6st som blev godkända.. Rätt hårt kan jag tycka men men..

Ifredags somnade jag ca kl 18 och sov fram till 2.30 då hade jag sovit "klart" tydligen.. Sen va jag vaken till halv 5 imorse ;) upp vid 9 igen så borde ju somna gott ikväll men man vet aldrig..
Haha

Umgicks med min fina vän Jennie igår och kan säga så här att hon har dåligt inflytande på mig den tjejen;) haha men förkylningen är iaf på väg att bli bättre, tur de!

Väntar på att Niklas ska komma hem, han har varit i Malmö och kollat på smfinalen i innebandy så han dyker väl upp snart tror jag:) <3

Skulle blivit Arnold träning imorn men han har tydligen fastnat i Holland eller var han nu är.. Så blev inget, tråkigt då jag gärna hade velat att han såg Calle och godkände eller inte ;)


Död

Min kropp är helt död!
Dunder förkyld och hängig kom under natten, skit irriterande!
Att jag sen jobbat och ridit 5 hästar var nog inte det smartaste kanske..
Så kommer slockna på två röda strax..

Det märks att det är vår ute då hästarna ser ut som ler monster när dom varit ute i hagen..

Fick hem schabraket idag som jag vann! Ur snyggt!! Och glittrar super snyggt:D


Apr. 10, 2013

Ska göra ridprov på söndag! Herregud, nervös som satan! Har ju iaf min partner in crime med mig som jag tror är minst lika nervös som mig!

Varit en fullspäckad dag och dagen imorn blir minst lika full! Ska rida lektion kl 17 så jag får lite mer kött på benen inför söndag..


Tisdag

Nyss varit ner och fodrat, Niklas sprang ner! Och jag tog bilen.. Och ja det kändes bra ;) nä men passade på att göra mina "övningar" när han stack.. Gick betydligt bättre idag av någon anledning ;)

Alla hästar har fått gå i pessoa selen idag, och gjorde de mycket bra :)

Imorn slutar jag kl 12, ska rida Calle sen hem och rida dom andra sen kommer Linda och Linn över :)

Sen väntar tvätten och en pw imorn kväll..


Vinnarskalle

Niklas och jag har nästan precis kommit in från ca en timmes pw.. Japp.. Skulle gjort massa övningar när vi kom hem, sit ups, armhävningar, rygglyft, m.m vet inte vad dom andra heter..
Ja niklas har ju gjort sina men jag blir så jvla sur när någon (spec Niklas) är bättre än mig på saker! Så jag gav upp efter 10 situps.. Töntigt kan man tycka! Och varför jag har sån "vinnar instinkt" mot honom vet jag inte.
Men...
Hatar verkligen att vara sämst på vissa saker.. Vissa saker bryr jag mig inte så mycket om.. Men del, nej usch!


Söndag

Har bytt ponny på Ekeby idag, så nu är portos hemma hos mig för lite semester:)

Red även ut med Evelina, säkert att rida ut på två 4åringar! Haha men vi överlevde och hästarna skötte sig bra!

Niklas kommer snart hem, han har varit och kikat innebandy..

Trixie sov hos mormor inatt! Hon är för söt den ungen! :)


Nästan en till flygtur

Något mör i kroppen sen igår men jag lever.. Höll dock på att få mig en flygtur av Clarissa idag, men jag satt kvar! Haha ;)
Däremot så åkte Nine av Perra.. Det gick bra som tur var men alltså dessa unghästar.. Dom är ju som dom är ;)


Fredag och smärta

Vilken dag det varit.. Lektionen gick bra iaf! Hade bara den första då det blivit missförstånd med andra timmen tråkigt men men..

Hopptränade ju nu ikväll, och både jag och Frida åkte av;) haha braa där.. Jag var först ut då Calle blev rädd för Breeze som bockade framför honom, vet inte riktigt vad som hände men tror han drog till med en bockning och ja gjorde en volt i luften innan jag landa.. Haha
Känns i kroppen nu kan jag säga.. Kan knappt röra mig ur soffan och de läär ju vara ännu värre imorn tyvärr!
Frida åkte av för breeze bockade efter ett hinder och hon kastade spöt ändå upp i ridhus taket.. Såg hur de flög och tänkte "ska de aldrig landa" haha men vi båda lever iaf och hästarna avslutade bra!

Inte nog med detta så höll jag på och få en häst över mig när vi tog in några på em.. Dom va helt stissiga och for runt sen ställde sig en häst typ över mig.. Men överlevde de med;)


Apr. 04, 2013

Sitter och kollar på Tonårsbossen! Sjukt roligt program..

Har blivit översvämning på baksidan som vanligt vid den här årstiden.. Erica och Nine hackade som tusan medans jag red ;) hade ju sånt lyx idag att det var mockat och fixat när jag kom hem så kunde bara slänga på sadeln och träns och ut och rida:) skulle kunna ha det så varje dag! ;)
Men iaf bakside problemet löste vi ganska bra till slut! Efter att vi hackat i ca 1 timme kom Nine på idén att vi skulle lägga slang från vattnet ner i diket.. Funka perfa, går lite långsamt men de funkar iaf! :)

Löshoppade calle, han skötte sig okej.. Får se imorn när han ska hopp träna:)
Uno var halvt galen idag! Haha han är så söt..


Fredag imorn, har två lektioner under dagen, ska bli spännande:)


Tisdag

Härlig dag på jobbet! Undervart väder :)

Efter jobbet blev de en uteritt med Frida och Sandra.. Calle skötte sig bra, va första gången vi var ute på en riktig ritt:) duktig bebis!

Imorn är det pysseldag med 11 söta små barn! ;)


Alive

Några dagar har passerat men har överlevt nu ska vi ta oss igenom onsdag också så hoppas vi att det är slut på tråkigheter..

Clarissa va ett litet as idag;) men hon var mer busig/glad än dum så det är väl positivt men var nära att få smaka sand en gång ;)
Går nästan att rida på ridbanan nu, några dagar till med sol så borde de vara tinat sen:)


RSS 2.0