Träning

Tränade för Fredrik Gustavsson idag, tyckte det var en bra träning fokuserade mycket på att få hästarna lunga och avspända vilket är bra på Akilles men måste få mer aktivitet i bakbena fast han är lugn och de är väldigt svårt.. Hoppade lite på en S-båge, hoppade även en serie med trav in kryss-oxer 4 galoppbommar och ett räcke ut
Sen satte vi ihop de till en liten bana.. Han hoppade bra, fredrik höjde även upp den sista oxern på banan, trodde jag skulle dö.. Ha ha har inte dom större höjderna i kroppen än.. Men akilles har sånt språng i sig så jag försöker kravla mig fast;)
Denise skulle filma, lyckades dock bara bli 1 film från fram hoppningen, kommer upp senare.. Då hon skulle testa filma med ett annat program som inte ens går att filma med(Y) så har 19 bilder och 1 film.. Ha ha
Men imorn blir det mer filmer hoppas jag!


Träning

Varit ner och fodrat och tänkte jag skulle släppa ut dom men blåste storm så dom fick äta sin frukost inne :)
Ska släppa ut dom innan jag åker mot skästa för att hämta Akilles sen till vänsta för att träna för Fredrik Gustavsson, ska bli spännande!
Denise följer med mig så hoppas hon kan filma lite ;)


Animo

Titta vad som damp ner i brevlådan idag!


Löshoppning

http://www.youtube.com/watch?v=hzXROFav6aM&feature=youtube_gdata_player

Film från när Calle löshoppas idag, han har ett bra språng men han måste fram och ta för sig mera.. Tror iaf att de blir bra i slutändan :)


Hästnörd

Ja denna dag har gått i ett..
Va på skästa imorse med Calle, longerades lite lätt inspänd.. Han är så duktig och tar till sig allting på ett bra sätt! Imorgon blir det löshoppning, ska bli spännande och se då jag bara sett en suddig film tidigare.. Upp till bevis vad jag köpt ;) ha ha
Anmälde honom till 3 års testet idag också, 1200 kr för att domarna ska titta och bedöma, blev lite chockad men är väl som de är ;)

Så när jag skulle åka hem märker jag att ena hjulet på transporten låser sig, som tur är vad jag precis vid donken så kunde svänga in.. Kul om jag fått stått på e18 liksom.. Hade iaf ingen häst i som tur var! Då han fick stå kvar på skästa över natten :)
Iaf denise hämta upp mig, ringde runt och fråga vad man kunde göra.. Blev att åka hem och hämta släggan tillbaka och banka lite på bultarna sen funka de ;)
Så imorn blir de till att ha släggan med sig ;D

Boxen hemma blir klar imorn också, får äntligen Liquid flytta hem.. Skönt att få alla hemma!
Förra året hade jag 7 hästar, 3 hemma och 4 st i ett annat stall, fattar inte hur jag orka med allt, men är man hästnörd så är man väl ;)


Japp

Sitter på parkering vid bauhaus, ena däcket på släpet låser sig så fort jag kör och nej handbromsen är inte i!! ;)
Fortsättning följer!


Bitter

Har sökt lite jobb nu på kvällen.. Hade skrivit det bästa PB nånsin så när jag ska spara så trycker jag på fel knapp och ALLT försvinner!! Skapligt bitter blev jag.. Va bara att börja om igen.. Bläää


Frukost

Har hunnit släppa ut hästarna, köpt olja till nya boxen och ätit frukost..
Och en ny typ av frukost faktiskt..
Hårdbröd, keso, avokado och skinka mums!
Va på föreläsning i söndags, handla mycket om kosten för oss idrottare.. Tycker de är intressant men när jag ska testa nya saker gör jag de ett tag sen tröttnar jag..
Men nu har jag gjort så att jag inte slutat med något annat utan lagt till bra saker istället då blir det inte samma press och sen tror jag man slutar med dom dåliga sakerna eftersom :) värt att pröva iaf!


Tisdag

Sitter och väntar på att maten ska bli klar, blir ungdbakad lax med champinjoer,rödlök, purjolök och morötter till, mums! Och en romsås till det..

Till dagens ridpass.
Red Uno utan att longera innan, det gick bra.. Men har jätte svårt att svänga ibland.. Varv spelar ingen roll och inte vilken gångart de är heller.. Ena sekunden svänger han på en 5öring åt båda håll nästa sekund så är de som att han inte förstår vad han ska göra.. Sätter upp huvudet och går emot hand och skänkel.. Får fortsätta träna på de men om någon har nåt tips så säg gärna till :)


Måndag

Precis kommit innanför dörren, varit barnvakt åt Alwin och Trixie.. Dom är ju för goa dom barnen, hur snälla som helst att hand om :)

Tog med Calle till skästa idag, han skötte sig utmärkt! Guldstjärna till honom fast även Uno får en idag, hur lung som helst och inga bus!

Nu ska jag kolla BB sen sova :)


Kul fredag

Ja har ju haft roligare fredagar kan man säga ;)
Först en sväng till ekeby på fm sen till af en sväng och sen fixa mina hästar, sen va tanken att vi skulle grilla men jag hamnade på akuten med min syster i ca 4-5 timmar! Tjoohoo och dom är ju inte snabba där inne som alla vet..

Men denna dag ser roligare ut hittills iaf.. ;)
Ska fixa mina hästar sen ikväll blir med middag med fina människor hos Elin som är så söt och styrt upp detta :)


Uno

Satt på uno idag för 3e gången sen han kom hem.. Ja ni undrar säkert varför jag inte suttit på honom mera?
För jag vet inte hur mycket riden han är innan, visst jag har sett honom hoppa en "bana" på film men vet ju inte hur pressad han varit om dom "stressat" fram det eller låtit honom tagit sin tid..
Det jag kände när han kom va att han är väldigt försiktig men ändå stark i huvudet. Så jag har valt att ta ev. fighter från backen först. Vi har haft våra duster men han rättar sig och tar verkligen till sig om man säger åt honom vilket jag tycker är jätte positivt, han gör aldrig samma sak 2 ggr om han fått en tillrättavisning.
Så longerade honom lite först idag så han fick spralla av sig (vilket jag kommer fortsätta göra ett tag till) satt sen upp och det va inga problem lite svårt att bromsa men ;)
Kommer inte stressa med honom överhuvudtaget han är en sån fin häst så han ska få ta den tid han behöver :)


Big Brother

Är ett jvla skämt iår! Hur fan beter sig folk mot varanndra? Är dom vuxna människor?


Sömn

Sitter och kollar på bigbrother men funderar starkt på att gå och lägga mig istället min kropp är trött!

Varit på ekeby hela dagen sen hem och fixa mina hästar, en snabb dusch och blev sen upphämtad av syster, blev kvällsmat på Jensen och sen bio, vi såg This means war, va riktigt bra trots att vi va 9 st i hela biosalongen ;)
Imorn är det jobb på Ib som gäller..

Ciao

Finaste <3


En helt normal lördag

Just ja har ju inte berättat om lördagens bravader!
Jag och denise käkade tacos och väntade in Elin och Aleks sen begav vi oss mot stan, för troligtvis den sjukaste förfesten jag någonsin varit på ;) ha ha
Sen vidare mot bmb där de var proppat som vanligt men kul!
Somnade väl runt 4.30 och upp 8.00 , pigg som vanligt ;)


Storm

Precis landat hemma åkte 6.30 imorse så varit en lång och blåsig dag kan man minst sagt säga!
Blev lite jobb på fm på skästa sen hem och fixa mina för att sen åka tillbaka till skästa för att träna för Louise :) kan säga att jag kommer ha träningsvärk imorn men då vet man att man gjort nåt iaf;)
Va en bra träning med fokus på basic saker tex dom ska vara på bakbenen, aktiva bakben utan att springa iväg m.m han va väldigt jobbig i början men gav med sig mot slutet innan han blev föör trött.. Duktig häst! Ska fokusera på att stärka honom väldigt mycket mer, han kommer hoppa hus när han blir stark nog! Ett tips till er som letar häst då han är till salu ;)


17 mars

Dagens planering
Fixa hästar hemma
Åka och rida Akilles
Fixa hästar hos A-L
Städa
Och sen ser vi vad kvällen har att erbjuda :) dags att sätta fart med andra ord!

Hade en väldigt trevlig kväll igår! :)


20 års firande

Sitter just nu i soffan för att samla kraft till att hoppa in i duschen och göra mig i ordning inför kvällen :) ska nämligen fira Aleks som har fyllt 20 :)

Hästarna har skött sig bra idag :) hann även med en sväng på St. Ekeby på fm..

Dags att sätta fart!


Syskontime

Sitter hemma hos Denise vi har ätit kina för ett tag sen nu kollar vi på lyxfällan spelar wordfued och drawsomething, väldigt sociala!

I paketet var det precis som Joanna gissade ett schabrak från Anna Scarpati ni får bild senare :)

Nu ska jag fortsätta "umgås" ;)


Paket

Vad kan det vara ?


Härlig dag!

Fick hjälp av erica idag med hästarna, svårt att göra allt själv då dom är unghästar och inte kan allting än..
Uno skötte sig bra, han har fått tagit det lite lungt nu ett tag för jag ville ha klartecken från min vet att allt är okej :) har inte misstänkt något men eftersom han är inköpt från holland så har man ju inte lika stor koll som om man köper en från sverige.. Men det var bara att köra på så det ska jag göra :) han var lite halvt vild under longeringen men skötte sig när jag satt på!

Perra däremot vet jag inte vad jag ska göra med, han är så beroende av sina kompisar likså av "oss" människor, visst det är bra att han känner trygghet men det är liksom dags att klippa navelsträngen nu.. Så om någon har något tips, tas det gärna emot!

Calle ska jag longera imorn tänkte jag, får vi se hur han sköter sig!
jag har film på honom som jag skulle vilja lägga upp men kan nog inte göra det! Ha ha det är för fult ;)

Finis Uno


Följer strömmen

Det har till kommit lite nya läsare, och precis som alla andra så vill jag veta vilka ni är :)
Så vore tacksam om ni svarade!
Namn/ålder/bor
Om ni har hästar, vilken nivå ni är på eller om ni helt enkelt inte har hästar.
Ni behöver inte själva ha en blogg för att svara :)


Födelsedags firande!

Jobbade på fm idag så skönt när det är underbart väder!

På em firande vi Niklas som fyller år idag, Grattis hjärtat! Jag hade ju alltså köpt en elgrill till honom kanske lite eftersom jag själv älskar att grilla ;) jag kan grilla allt och varje dag! Bästa som finns..
Fick även en god tårta som själv bakat ;)

Imorn är jag ledig, hoppas på sol och ingen blåst då jag ska våga mig upp på hästarna/hästen imorn.. Och då dom varit helt galna i hagen idag så hoppas jag att dom är lugnare imorn :)

Bjuder på en bild när Niklas skruvar grill :)


Klass 2

Jag tycker själv flytet va mycket bättre denna klass, dock får vi ett nedslag på hinder nr 4. Han hoppar mig lite ur sadeln på 3 an så hinner inte riktigt få honom i balans till 4an, blir lite vingligt och han tappar lite bjudning så fick med oss fram bommen där, men överlag en okej runda!

Äntligen!

Här är första klassen på Akilles i lördags.
ja ni får ursäkta min sits, haha han hoppar mig ur sadeln och jag har i princip tappat alla mag/ryggmuskler under mitt "uppehåll"
Jag tyckte han skötte sig riktigt bra, hans 4e hopptävling och den sista gjorde han i midsommras.
Är på och av emellanåt, då han blir lite stark i vissa lägen sen helt plötsligt lyssnar han jätte bra så blir lite trav här och där och även på 9an så lyssna han jätte bra strax innan hindret men duktig som han är så hoppar han ändå. Va även första gången jag hoppade en riktigt bana på honom.

Tekniken sammarbetar inte

Försöker ladda upp filmerna från helgen men Youtube vill inte sammarbeta så dom får komma upp en annan dag helt enkelt.. men tänkte att jag kan bjuda på lite bilder iaf :) men tydligen vill inte datorn heller sammarbeta så kan inte vrida dom bilderna som behövs men det får ni stå ut med ;)
Akilles 

Joannas söta hund Zollie
Fanny och Joanna innan vi beger oss mot BMB i lördags
Har varit ledig och det har ju varit sånt underbart väder! Hästarna har haft lite vårkänslor ;)
Jag och Sandra tog en sväng till Erikslund för att köpa present till Niklas som fyller år imorgon men såklart fick ju lite mer saker följa med hem, en tröja från H&M och en väst och handskar från Hööks :)
Ska bli kul och se om Niklas blir glad över sin present, haha ;) Brukar oftast köpa presentkort eller liknande för jag har så dålig fantasi och tycker det är bättre än att köpa något som han kankse inte vill ha, men denna gång överraskade jag till och med mig själv (förhoppningsvis)

Tävlingsdebut

Va på tävling i eskilstuna som sagt, Akilles har skött sig jättebra! Kan väl kanske säga något annat om piloten men det kommer mer och mer..
Han va dubbelnolla i 105 hoppa mig ur sadeln på varje hinder så höll på att åka av en gång :p
I 110 så fick vi 4 fel, överhoppade sig inte alls lika mycket nu.. Blev vingligt mot 4 och fick aldrig riktigt fram honom ur svängen men men.. :) va bara hans 4 tävling i hans liv så kan inte vara annat än nöjd med honom!
Filmer kommer imorn för nu sitter jag och väntar på Joanna(segot;) som ska hämta mig sen åker vi in till stan för förfest sen utgång :)


Vinst för Malma

På väg hem från Niklas match, dom mötte vib och vann med 10-3! Riktigt grymma :)
Ska hem och ladda om för tävling imorn!


Lärorikt

Blev ingen träning igår heller men åkte till Vänsta på en föreläsning, va en equiterapeut(stavning?) som kom dit och pratade om allt från daglig besiktning till foder, strech övningar, hur man kan kolla om dom sträckt sig m.m
Det mesta har man ju koll på men alltid bra att friska upp minnet lite och även nya tips!

Idag kommer Rådberg ut och ska checka av hästarna.. Så dom är fit for fight inför "deras säsong". Har ju två 3åringar som en av dom ska visas på 3års testet och den andra ska bli "vuxen" och 2st 4åringar som ska tränas och börja tävlas lite smått :)

Lite roligt är från att ha haft ett stall med 3 "färdiga" tävlingshästar och ston dessutom till att ha 4 unghästar och killar.. Men måste nog ändå säga att det var lugnare i stallet när man hade ston :p

Ska till skästa och rida Akilles pch fixa inför imorn :)
Sen ikväll blir det innebandy!


Längtar efter våren

Gud va tajt det är att hinna med allt..
Va på Ekeby idag med 7-16 sen hem och snabbt fixa mina pollar sen vidare till skästa för att se om de fanns nån plats för Louise men tyvärr va de fullt idag.. Ska tävla Akilles på lördag i Eskilstuna så känns som jag skulle vilja ha nån bana i kroppen ;) men blev ett pass på utebanan i stormen(!) gick väl sådär kan jag säga men men..
Får se om Louise har någon plats imorn annars får det väl bli som det blir helt enkelt :p

Klev innanför dörren för 1 timme sen och har hunnit ätit lite mat och nu kollar jag på fuskbyggarna sen ska jag sova :)


lite nytt

Blev en sväng in på Hööks idag, köpte denna pikén, hoppas våren/sommaren kommer nu!
Va även tvungen att köpa dessa, hoppas dom är så bra som folk säger ;)

film

Här kommer filmen på Akilles från förra veckan.

6 Mars

Dagarna rullar på snabbare än man hinner blinka..
Har varit på St ekeby igår och idag och blir där resten av veckan.. :) Får träffa min bästa Sandra varje dag :) hihi
nä nu ska jag kolla på topmodel och ska även ladda upp filmen på Akilles som jag lovat er ;) Bättre sent än aldrig va..

Fredag

Sitter just nu i soffan och tryckt mat!
Blir lungt ikväll då det är tävling med jennie och anders i kumla imorn :) efter det är det årsmöte på vänsta..

Va roligt att vara "tillbaka" på jobbet idag, kändes som dom saknat mig lite;) och alla är så himla härliga verkligen!
Va en lugn dag så hann med en lunch med syrran också :)


Letar sadel

Letar efter en Cwd sadel, så om någon har någon eller vet nån som ska säljas, tipsa gärna!
Normal mot vid eller vid bom :)


1 Mars

Hovslagaren va ut och fixade unos hovar, va lite att ta kan jag säga men han va duktig!
Sen åkte jag till Enköping och red ut Baloubet och Peter pan, glada att få komma ut, och hur härligt är det inte att rida på mjuka ridvägar 1 mars?
Sen visade jag Liquid i Vänsta, det gick hur bra som helst! Hon som red var jätte duktig och red honom super bra! Så hoppas på det bästa nu :)

Jag och Erika har haft lite skilda världar maraton nu på kvällen, bästa serien! Imorn vankas det jobb på IB :)

Filmerna som jag lovade kommer upp imorn ;)


RSS 2.0