Ogilvy padd? Hjälp

Ingen av mina sadlar ligger helt hundra på pärlan.. Hon är för tillfället lite tunn över manken/ryggen.. Så sadeln glider bak och hamnar i framvikt, den blir också lite tryckandes över bog bladen pga att den glider bak/ner. Den ligger bra och i ett "bra" sadel läge när jag står på gången sen när jag ridit ett tag så glider sadeln bak.. Funderar på om det kan hjälpa med en ogilvy pad? 

Vad tror ni/vad är era erfarenheter av denna hyllade padd? 




Storleken har ingen betydelse



Kollade på världscuphoppningen från Mecheln igår.. 
Christan ahlmann red en häst vid namn little lady z, och hästen mäter inte ens 160cm i manken sa Lotta.. Ger mig ännu lite hopp om perra ;) okej han kanske inte kommer världscupen men ändå.. Det finns små hästar som lyckas, dom är inte många men dom finns! Det räcker för mig :)

Tävlings sug

Åh vill bara att tävlingarna ska dra igång nu! 
Smyg startar med en pay n jump den 5e på Vänsta 90-1m .. Så får vi se hur de går :) alltid lika spännande ;) 
Sen får vi se lite vad det blir för klasser fram till vår/sommaren beroende på hur allt fungerar.. Men som de känns nu så känns det bra iaf!  

Fina fina hästen! 



Dressyr träning

Håller på och laddar upp en film från träningen för Marianne idag.. Det gick över förväntan faktiskt! Haha
Hon var lite små vild ibörjan men så fort hon kom i sans så gick det bra! 
Hon var väldigt fin på slutet, ska jobba mer på sidförande som hon har lite svårt för eller möjligtvis aldrig lärt sig.. Sen måste vi komma ihop oss mer i galoppen, hon är lite 4 taktig till och från.. 
Filmen som kommer är från en del av galopp jobbet. 

Qc Dressyr träning

30/12-13 Dressyr träning för Marianne Esseen


Lite kurerar tv





Lördag

Jobbat idag 7-12, skönt! Mår dock fortfarande illa till och från.. Fattar inte, de borde ju ge med sig snart tycker jag! 

Ska iaf rida för Marianne med Pärlan på måndag, kan bli spännande! Haha ;) 

Nä nu ska jag nog sova lite faktiskt..
Fick hjälp av mamma och mocka idag och jag longdrade dom, va ungefär den ansträngningen jag orkade med.. Hästarna var pigga och glada iaf! 

Återuppstått

Har återuppstått efter nån såkallad magsjuka.. Blä! 
Firade jul hos farmor i förrgår, god mat och fina klappar ;) 
Efter de blev de utgång i parken var väl trevligt, men inget wow! 

Så allt som allt så har det varit en trevlig jul! Nyår väntar nästa vecka, kommer nog bli bra det också:) ska bara komma på något att ha på mig ;) 

Jag och pappa



Julafton

Dagen blev inte riktigt som planerat.. Vaknade av att pappa ringde och sa att farmor hade brytit foten när hon var ut och hämta tidningen imorse, stackarn!! Sen ringde mamma och sa att putte var magsjuk.. vilken julafton det skulle bli.. Men allt redde upp sig bra till slut ändå trots omplaneringar..

Imorgon är det jobb som väntar sen ska vi till farmor och fira jul, sen imornkväll blir partey! 

GOD JUL alla vänner! 
Hoppas ni haft en toppen dag! :) 


22/12-13

Varit inne i stan med farmor och handlat julklappar.. Nästan klar med alla, blir en sista sväng imorgon för att fixa dom sista :) 

Igår blev det utgång på bmb.. Träffade Fanny och elli, stog vid baren och skulle beställa så tänkte jag, undra om Fanny är ute, vänder mig om så står hon där.. Haha helt sjukt! Då Fanny bor i Växjö till vardags.. Alltid lika kul att träffa dom :) 
Har dock ont i nacken antar för att de blev lite head banging igår... Dumt! Haha

Just nu sitter jag och kollar på sändningar från Olympia, väntar på att grand prix ska börja.. 
Bjuder på en bild på min fina häst! 



Lördag

Som ni kan se i tidigare inlägg så hoppade jag lite på Prinsessan idag.. 
Det kändes verkligen som att komma hem! Hon är så himla lik Debbie som jag hade! 
Lite svår att rida i form och lite 4taktig i galoppen.. Men hon letar hinder och vill över.. Åh blev helt kär, igår kan jag säga att jag var lite skeptiskt men idag så tror jag verkligen det här kan bli hur bra som helst! 


Longerade Calle efteråt, han va pigg(!) kan man säga, han har sin egna svansföring ;) 




Quanta Costa 21/12-13


Fredag och jul ledigt

Hann rida lite idag.. Va dock halvt mörkt redan när jag kom ut, men hann känna lite på henne iaf :) hon va lite spänd och så, får känna mer imorgon när det är ljust ;) 

Fin är hon iaf! 



Nya bett

Fick hem två nya bett idag, hade glömt att jag "köpt" dom.. La ett bud på en bloppis för skojs skull och vann tydligen ;) så idag kom det två st läderklädda bett hem till mig.. Ett vanligt och ett med fasta ringar.. Har ingen erfarenhet av läderklädda bett, men fick dom till ett bra pris så, why not..




First day

Första dagen med Quanta har gått bra! 
Gud vet inte vad jag ska kalla henne, någon som har ett bra förslag?? Hon heter ju Quanta Costa. 
Alltid lite nervöst att släppa ut dom första dagen tycker jag sen att jag inte hade möjlighet att vara hemma och hålla koll på henne.. Men hon har blivit till kollad 3 ggr under dagen och det har varit  lungt hela dagen.. skönt! 

Har inte ridit något idag, får se om det blir  imorgon, om jag hinner innan de blir kolsvart.. Annars blir de till helgen.. Känns sådär att sitta upp på en ny häst när det är kolsvart ute.. Men den som väntar på något gott ;) haha hoppas jag! 





Mer förtidiga julklappar

Fick hem min Talisman flughuva idag, Galet vad snygg den är! Fick den i julklapp av Niklas eller fick ett bidrag till den:) den kosta ändå 1200kr.. Sjukt, men värt det faktiskt ;) 





Quanta Costa

Har precis anlänt! 



Avsked och välkommnande

Uno hade kommit fram utan problem igår.. Alltid skönt att höra.. 
Just nu sitter jag och väntar på min nya stjärna som anländer om nån timme :) hihi 

Uno innan avfärd igår 



Jul

Okej, på ett par timmar har ett par problem löst sig! En faktura betalning som kommit in så jag kan betala andra fakturor.. Yeey! Alltid lika kul...
Känns lite bättre i magen men har fortfarande en stor klump där..

Läst en del blogginlägg nu om många som inte gillar julen pga att dom har separerade föräldrar.. Jag har också de och ser det istället på så sätt att jag får möjlighet att fira jul flera gånger..
Har sedan jag varit liten firat med ena familjen på julafton och andra familjen på juldagen.. Tycker det varit bra, man får ju äta dubbelt så mycket;) haha 
Sen senaste åren har det blivit en del flackande då vi ska hinna med Niklas familj/familjer också . Men jag gillar julen så att jag får åka till många ställen är bara positivt! :) 

Hopp och förtvivlan

Min huvudvärk försvann i söndags natt/måndags morse, värsta jag vart med om.. Men tror det var min kropp som sa ifrån.. Har under senaste veckan - 10dagar haft en dygn som bestått av 4-5 timmars sömn 12-14h arbete.. Mycket som snurrar i huvudet också, fakturor hit, fakturor dit, kan inte ens minnas vilka fakturor jag skickat eller inte..(Pinsamt), julen närmar sig inte ens börjat funderat över de.. På Ekeby har det varit mycket i princip varje dag.. Så man har inte kunnat "slappna" av där heller utan det har hela tiden varit något.. Oplanerat eller ej men ändå! 
Händer saker med hästarna också.. Uno har jag precis lastat på en lastbil till Skåne.. Har inte ens reflekterat över hur det känns för det har inte funnits tid till de.. Just för tillfället känns det sådär kan jag säga.. Men tror/hoppas det kommer bli bra! 

Sitter här med magont/stress över något jag inte ens kan minnas vad det är!? Eller så är det för mycket saker så jag inte kan skilja på vad som är stress eller verklig magont! 
Förstår inte att det hela tiden kan vara något.. Såfort någonting har löst sig så dyker det upp nya saker.. 

Helena lundbäck provar Perra


Fin besök igårkväll

Helena Lundbäck, Roberto Cristofoletti och pappa lundbäck kom på besök igår! 
Perra skötte sig bra, han fick hoppa högre än han gjort tidigare och han har sån inställning, han bara kör! Dom tyckte han var trevlig, positiv inställning och hade ett bra avstamp.. Alltid kul att höra, dom har ju ändå sett en del hästar kan man säga! 

Sen drabbades jag av en migrän från hvetet.. Eller känt det hela dagen att de va på g, sen igår kväll slog det igenom..
Kunde knappt se, spydde nej fy.. Det har fortfarande inte släppt heller.. Skulle jobbat idag men de gick verkligen inte.. 
Så nu är niklas påväg till affären och ska  handla mat.. Se om det blir bättre! 

Vårkänslor

Det känns ju inte direkt att de är mitten av December, och glad är jag för de!
Får gärna vara såhär resten av vintern! 
Mjuk och snöfri paddock 11dec, tummen upp! 

Varit en lång och slitsam dag idag.. Ska bli skönt att sova snart faktiskt..
På fredag är det lucia firande på ekeby mellan 17.00-19.00.. Så blir en lång arbetsdag kan man säga.. 

 

Hoppning från -96

Titta vad jag hitta i svt öppna arkiv, hur kul!? 

Dom hade en klass från -02 också, och den vet jag att farmor spelade in åt mig(på vhs) som jag sen kollade på säkert hundra ggr! Så kunde hälften av resultaten trots att de va ca 10år sedan.. Haha nörd som man är!

Ingen söndagsångest här inte

Ledig imorgon då jobbar kommande helg! 
Har dock en del hästar att fixa sen möte på jobbet kl 14, ett par samtal att ringa osv.. Härligt med lediga dagar! 

Har beställt min julklapp ifrån Niklas idag, its to die for! Ni får se när den kommer.. 


SRT

Sitter och kollar på finalen i Riders Trophy! Åh jag vill också:)



17 hästar

Idag kom äntligen min nya Mob! Wiihoo
En guldig 5s.. Vi kommer överens än sålänge..
Har ingen energi i kroppen.. Blää och veta att jag har 17 hästar före/efter jobbet i 1,5veckas tid hjälper inte direkt.. Puuuh! 

Nu ska jag kolla på Jul med Ernst och försöka boosta med lite energi:) 


3/12

Sovdags som vanligt när jag bloggar.. 
Jag och Niklas va en sväng till Ikea idag, köpte lite nödvändigheter.. Typ nya bestick( vi hade såna jobbiga gafflar som såg ut som en 3udd, vem kommer ens på att göra såna och ännu mindre köpa dom!? Men nu har vi "normala" igen) köpte även nya glas och bytte dom gamla, tyvärr rök min bästa grogg glas med, men vet att de finns ett hemma hos mamma så får ta hem de hit ;) haha
Va hitta vi mer, badrums matta, förvaringslådor att ha under sängen och nå små saker..
Blev faktikst ingen ny blomma som skulle ersatt den jag tog död på.. Haha

Sen ställer han kanske den dummaste frågan någonsin, ska vi köpa julklappar till varandra? Hallå vad tror han liksom!? Bästa med hela julen ju ;) 
Sen vad vi ville ha och att dom kanske låg i helt olika pisklasser är en annan sak ;) 

Nä nu är det färdigt babblat för ikväll! 
Nighty night



Överlevde

Hade ju personalridning idag.. Om jag säger såhär, jag överlevde och dom andra med.. Usch vad jobbigt jag tyckte de va.. Har varit nervös ändå sen jag fick reda på att jag skulle ha den.. 
Vet inte varför jag blir så nervös när jag ska göra vissa saker som tex pers ridningen idag.. 
Tänker att jag måste överleva, sen vill jag alltid vara 100% och det går inte riktigt  ihop.. Tror inte jag sa ett enda vettigt ord till någon och sen blir jag besviken på mig själv att jag inte "presterar" bättre.. 
Nej fy.. Nu är den genomförd iaf! 

Hur beroende är man

Skulle sätta min mob på laddning nu innan jag gick och la mig.. Den laddar inte.. (Har bara 14% i batteri) Startar om den för att se om de funkar, den startar och stänger av sig igen! Får inte igång den..
Paniken som uppstår när jag förstår att min mob har gett upp, den går inte att ladda och inte ens att starta..
Hur ska jag komma upp imorgon?
Hur ska jag kunna ringa alla 100 samtal som jag måste ringa?
Måste ringa 3 och säga att dom får skynda på och skicka mig min nya mob!!
Jag som alltid kollar bloggar innan jag somnar!? 
Byter laddare, funkar iallafall inte..

Lättnaden som kommer över mig när jag inser att Niklas dragit ut sladden till laddaren för att julstjärnan ska kunna lysa.. 
Haha godnatt, med en laddande mobil!

RIP Paul Walker

Tänkt vad fort saker och ting kan hända.. Helt sjukt om man tänker efter.. 



1 December / Första advent

Galet vad tiden springer iväg! 23 dagar kvar till jul.. Hjälp! 
Idag har Niklas julpyntat här hemma och jag har kollat hästhoppning ;) precis som det ska vara..

Sen va Monica ut i fm och kollade igenom Calle och Uno.. Calle skulle jag rida på med sålänge han inte känns sämre.. 
Uno likaså, lite trött i bak.. Men han har gått rätt hårt också, inte tävlat så mycket men ridits rätt hårt hemma.. Så det vore konstigt om han inte var de :)



RSS 2.0