Fortbildning med Jens Fredricson & Johan Plate

Dagen har varit bra! Man är inte van att sitta still men va rätt skönt ändå med tanke på träningsvärken ;) 

Vi började i röda ridhuset med Jens F, först fick vi se två unghästar (eller kati och Hia var med och han är 8 men mer som en 5åring) 


se hans tänk runt tanken med unghästar. Väldigt basic, gas/broms, svänga för vikthjälperna, hästen ska kunna vara rak osv.
Sen red han själv på fina hingsten Uncanto di villagana 



Han bjöd på en liten uppvisning på en lösgjord/avspänd häst som följde hans minsta vink! 

Sen kom det två äldre hästar, var i princip samma sak med dom som med unghästarna. Sen krävde man mer av dom att dom skulle sätta sig mera osv, och sen hoppade dom lite mer än unghästarna. 

Det jag blev lite besviken/irriterad över var att dom hade ju skickat ut att man skulle intresseanmäla om man ville rida, då fick man skicka in utbildningsnivå på häst och ekipaget. 
Av dom 4a som red så var alla kopplade till Strömsholm, två st gick/har gått Srl 2, kati som är hippolog och sen Elin som varit stallförman. Varför ber dom då att vi "vanliga" ska skicka in att vi vill rida när vi ändå inte hade "chans" att komma med? 
En skitsak egentligen men det är själva principen! 

På eftermiddagen så var det dags för Johan Plate, har aldrig varit på något som han hållt i förut, visste rent ut sagt inte ens vem han var. Lite svårt att förstå sig på honom till en början! Men förstod hans resonemang även om han tänjde på gränserna en del ;) är väldigt bra att behöva tänka ett steg längre ibland och framförallt på VARFÖR/HUR. 

Även om dagen blev lång så har jag fått med mig en hel del, både personligt och yrkesmässigt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0