You can't bring me down

Träningen idag gick bra :) har lite att jobba på men så är det ju alltid finns alltid saker att förbättra!
även fått mitt hår fixat av mamma idag, imorn ska Choklad hoppträna ska bli spännande :)

Svag

Då va denna dag snart slut då, just nu sitter jag och väntar på Niklas som ska komma med mat :) han är snäll han men i utbyte ska jag diska imorn och även göra 10 knä armhävningar ikväll, och ja ni kan skratta ni men jag kan inte ens göra en vanlig armhävning så 10 på knä är mycket ändå.. och imorn väntar ett styrke pass igen..
ska även åka och träna markarbete för Helena med Kassi, blir bra vi ska träna på gräs eftersom tävlingarna på torsdag/måndag går på gräs..

A-L har fått ett urgulligt svart litet hingstföl :) Jägermeister ska den heta..

Norrköping Horse Show

Har varit en trevlig helg med trevligt folk :)
ost och kex i VIPen, trevliga middagar och helt okej väder..

resultatmässigt va de inge vidare.. i torsdags red jag 135 och hade ett ner, ett skit pet egentligen men lite irriterande.. i fredagens 140 så stanna hon ut sig på vatten graven (!?) hon har alltid hoppat vattengrav förut och hon har även hoppat den i Norrköping, så förstod ingenting.. men gick till final iaf så red 140 i igår igen och hon hoppade inte vattnet nu heller men fick över henne 3dje gången iaf så de va ju bättre det iaf.. Så nu blir det hårdträning på vattengravar!!!
Men måste varit något speciellt med detta vatten då det va JÄTTE många som hade problem med vattnet, förstår inte varför tycker inte det såg speciellt konstigt ut.. Men det är ingen ursäkt till varför min häst stanna för hon ska tamesjutton hoppa ändå! Men en liten tröst är ju att Malin Baryards nån häst också stanna..

Kassen går 130 i Strömsholm på torsdag skulle gått 140 också men tror jag ändrar och rider 125 (DM) på måndag istället, lite kul ändå.. sen på fredag ska jag och Niklas in till Västerås då pappa och Linda har sommarfest och på lördag ska vi fira Joanna som fyller år :) blir en fullspäckad helg då dagarna ska spenderas nere på Strömsholm.. :)

Måste ju berätta att jag gjorde världens kap också! eller två egentligen.. Hittade en Kingsland tävlings t-shirt för 250 kr, en kornblå hur snygg som helst! och ett Parlanti stävlar med bling bling.. Va tydligen någon som beställt dom men inte hämtat ut dom då säljer dom dom billigare.. Men helt sjukt egentligen då dom är måttbeställda efter någon annans ben och dom satt som ett smäck på mig!

Just ja en sak till, körde ett träningspass ur MIK bibeln igår som Niklas kallar den, deras försäsonghäfte.. körde styrka, och säger att min mage och baksida lår har lite träningsvärk idag, men ska börja köra det 2 ggr i veckan och även försöka ut och springa.. Fast jag hatar och springa tråkigaste som finns.. men men..

Ciao

Lite att stå i

Har lite att stå i idag och haft dom senaste dagarna då jag åker till Norrköping och tävlar idag, är mycket som ska gå ihop.. så på dagens schema står de:
Packa mina kläder och städa undan lite hemma
Hämta transport i köping
Hämta horsehage i Arboga
Rida
Packa häst saker
Bada Kassi
Köra Choklad och göra iordning allt i Amsta m.m.

Som sagt tävling i Norrköping med Kassen hon går Stora rundan Nationellt,
torsdag, kval 1 135
fredag, kval 2 140
och om man går till final så går den på söndag :)

Dom senaste dagarna har varit bra, har hunnit varit in till pappa igår och de va trevligt..
helgen va också bra! Niklas släkt från Jokkmokk va här nere så himla trevliga!
lördagens utgång med tjejerna va också rolig..
Tack för alla fina presenter!!

får se om det blir någon uppdatering under helgen..

Verkar överleva

Verkar inte som att jorden gick under ändå idag då ;) haha

nu sitter jag här och väntar på bruudarna, så ska vi slå klackarna i taket ikväll :) har dock levt på alvedon och ipren idag, känner mig inte speciellt pigg men men de har ju inte hindrat mig förut :P

och idag har min älskade Debbie åkt också.. <3

Hard work work

Vaknade igen för ett tag sen, nu väntar jag på hovis som ska komma..
helt seg i huvudet, usch!
jobbade som sagt i Örebro inatt, va halvt kaos första timmen typ men sen så flöt det på hur bra som helst :) och va toppen väder så va skönt och jobba.. :)
rolighaste va ju att Harrys låg typ precis bredvid så vi såg när folket gick dit och även när dom gick hemåt aningens slirigare..
BigBrother Tobbe gick förbi stannade och frågade om jag var med i facket, och han tyckte inte man skulle vara det! haha

ikväll ska vi till Niklas mormor.. så har lite att fixa med innan det.. :)

nu ska jag sätta fart, Ciao

jobbelijobb

Inatt är de jobb i örebro som väntar, så ska försöka sova lite nu sen rida och fixa innan vi åker.. är jag och erica som ska jobba vi ska gå med fräsern sen är det A-L och nå fler som ska va med läggarn.. hoppas vi slipper regn bara!

Kommer jorden gå under Lördag den 21 Maj 2011

ja de sägs ju så, att det kommer bli en enorm jordbävning.
bakgrunden till detta då, jo är en person som lusläst biblen sen han blev 18 alltså hela hans vuxna liv och har väl läst mellan raderna (förstått) budskapet att det va 7000 år sedan Noaks ark byggdes. Det va 7000 år människan fick på sig att förvalta jorden till det bästa och lösa "problemen" vilket vi så klart inte lyckats med så då kommer en enorm jordbävning bryta ut på lördag.
men varför 7000år? varför jordbävning?

Dom sa att hela jorden skulle explodera på tolvslaget till år 2000 vilket inte hände.. men hur skulle jorden bara kunna explodera sådär? ja, då tänker ni hur ska en jordbävning bara kunna hända sådär.
men vi har ju fått ett antal tecken på att vi inte förvaltat jorden som vi kankse borde göra.. Tsunamin är ett tecken på det och det har ju även inträffat flera mindre jordbävningar..
Kanske att dom gav oss 7000år att lyckas med detta att sen jorden skulle vara så "utpumpad" att något som detta händer.

Den som lever får se


Efter regn kommer solsken

tråkigt väder vi har, sol och regn om vartannat..
vet va ut till debbie idag, och han vet inte vad det kan vara det va lite bättre idag iaf.. så ska fortsätta kyla och sen fick hon lite butta så får vi se hur det utvecklar sig..

veckans planering då, fredag ska vi hem till Niklas mormor som ska firas, ska bli trevligt :) sen på lördag ska vi fira mig, tjejerna kommer hit så ska bjuda dom på fika sen blir det utgång, Yeeeey.. Fyller ju inte förns på måndag men finns liksom ingen tid till att fira mig någon annan helg..
folk frågar vad jag önskar mig, och jag vet verkligen aldrig.. funderat och funderat men kommer inte på nåt..
presentkort är alltid trevligt och andvändbart iförsig på typ H&M, BikBok, Gina, Cubus, Glada hästen i spiltan ;)
mycket fantasi...

Bild på Kassen från Högbo 135klass tror jag


140


Och en bild från Norrköping förra året 130


Planerat in lite tävlingar:
Norrköping 26-29/5
Strömsholm 2-5/6
Köping 11/6
Skästa 23/6

bildbomb

Nu kommer det lite bilder på Debbie som Niklas tog när vi va uppe i Högbo








Måndag den 16 Maj

ja, vart ska börja.. Dagen började riktigt bra va upp imorse och fixade stall som vanligt sen åkte jag hem och städade lägenheten, plocka undan, diska, damsög och dammtorka sen blev det lunch med Erica..
sen började väl den sämre delen av dagen om jag säger så..

jag och niklas sitter i soffan och ska nästan precis åka, då ska jag lägga ner tv dosan och tappar den rakt på displayen på mobilen, så den gick paj, blev en spricka i den och den är totalt svart! FAN jag tyckte verkligen om den.. min tur som vanligt med mobiler.. blev så arg att jag börja grina, haha över en mob men va fan!

iaf så åkte jag och niklas och hämta hö, kommer halvvägs till kolbäck typ innan bilfan börja koka, åhh där började verkligen mitt tålamod tryta kan jag säga.. åkte till statiol och fyllde på vatten och olja och en timme senare kommer vi iväg..

sen när vi kommer hem ser jag att debbie inte vill stödja på ena frambenet, helvete tänkte jag.. tog in henne och kolla tempen ingen feber, men svullen iknäet och ner på baksidan av benet.. ringde vetrinär som tyckte jag skulle kyla i 30 min och sen lägga stödbandade så skulle han komma ut direkt imornbitti.. men va sjutton kan det vara?

så, så härlig har min dag varit!

Fin häst och halt ryttare

vaknade till igen för ungefär en timme sen då jag gick och la mig för fick världens huvudvärk, förstår inte när den ska försvinna!?

igår va jag förbi farmor och fick hjälp med deklarationen då dom ville ha uppgifter på saker, typiskt min tur.. men hoppas de blir bra fick även super god mat förrätt som bestod av skagentoast och sen kött färskpotatis i ugn med sås och sallad! MM va gott de va.. fick matlåda och åt upp lite igår kväll så har jag lite till idag också :P

sen åkte jag hem och red, fick hjälp av erica.. så skulle vi bada Choklad inför dagens tävling.. och ja, gick inte riktigt som planerat där.. hon blev rädd för något i stallet så hon hoppar typ på mig och landar på insidan av mitt vänstar ben precis på muskeln och sen foten.. satan va ont det gjorde och idag är jag lite blå och svullen..

men tävlingen idag då, blev resultat mässigt 8 fel, fick ett stopp och 4 tidsfel.. stoppet kom pågrund av att man hoppade mot publiken och hon kollade på dom och började vingla, jag hann inte parera upp henne ordentligt plus att hon gick åt vänster (mot mitt onda ben, så fick inte sån jätte kraft därifrån heller då hon landade precis på det stället som ligger an hästen hela tiden..) Men hon hoppade SUPER i övrigt och tror inte hon va i en bom! Det var ganska stor skillnad på henne mot när vi var i Vänsta och hoppade då va hon super cool och brydde sig inte om någonting.. Idag va hon lite spänd och tittig på omgivningen, inte på hindrena dom kolla hon knappt på, utan var mer publiken och saker utanför banan.. men det släpper ju mer rutin hon får!

så nu ska jag åka ner till mamma och plcka in dom och ge dom mat :) får se om vi lyckas får upp någon film denna gång då :P

Fredagen den 13

är inte speciellt skrockfull av mig men..

satans vilket åskväder vi hade natten till igår, jag vaknade flera gånger.. tycker egentligen åska och blixtar är mysigt men när fönster rutorna skakar då är det inte så himla mysigt längre.. haha kan ju tänka mig hur det lät nere i mammas hus.. måste låtit som huset skulle rasa ihop..

Småpojkarna är utsläppta på bete nu, dom hade sin första natt då när åskvädret slog till men allt gick bra.. var ner till dom igår och gav dom kraftfoder och fyllde på vatten, dom verkar trivas..

hästarna hemma funkar bra, har ridit nere på gärdet nu när vädret tillåtit och det varit torrt, så hoppas det inte regnar nå mer nu så man kan fortsätta rida där nere.. men igår fick det bli ett pass på banan för Choklad hoppade några språng.. och hon känns fin inför helgens tävling i St Ekeby..
idag ska jag rida ut alla hästarna :)

min huvudvärk vägrar släppa.. igår kväll mådde jag även illa och frös.. hm..

Vissa dagar är bättre än andra

haft en mysig dag med mitt hjärta..
när han slutade jobbet så åkte vi mot wq och skulle beachvolley stannade på coop på vägen och köpte glass sen vidare mot wq för att spela men blev inge så vi satt och solade och snackade med martin, aleks och anton ett tag in vi åkte och handlade igen för vi bestämde att vi skulle grilla..
så grillade hemma hos mamma, verkligen sommar känsla nu!
sen tog vi en powernap i soffan innan vi kvällsfodrade hemma och sen vidare ut till amsta och fixade där.. tanken va att jag skulle släppa små pojkarna på bete idag men får vänta tills imorn då jag vill kolla att all ström och sånt funkar ordentligt..

alltså min huvudvärk, Niklas och Lina säger att det är vätskebrist.. men har liksom ont under ena ögonbrynet in mot skallbenet, sen när jag hostar som jag också lyckats dragit på mig känns det som att halva ansiktet ska lossna helt sjukt.. just nu är det lite bättre, men imron ska jag med mig en vattenflaska överallt och se om det blir bättre.. :)

Underbar dag

Äntligen så har mitt förra inlägg publicerats typ sådär 2 dagar senare men men..

Igår va det helt underbart väder.. fixade stall på morgonen och åkte och hämtade Kassi hos helmrich sen blev det sol hemma hos mamma med Niklas, Aleks, Linnea och Frans och efter det lunch på kinan.. sen på em åkte vi in till stan och kollade korpen fotboll, ett killgäng från hallsta som vad med.. men de som va roligast va att deras match tröjor va piké t-shirtar från VM i Kentucky.. Swedish equestrian team..








Hittade några bilder från Valborg också..







Älskar att det är "sommar" men jag har haft konstant huvudvärk i en vecka nu.. har ändå solglasögon på mig hela tiden för att jag inte ska få det men det hjälper inte.. så igår somnade jag vid halv 10 typ, och det hjälper inte om jag tar värktabletter heller, så om någon har något tips så dela gärna med er?!

Högbo dag 2+3

har precis kommit hem och fått i mig lite mat.. hunnit packa och hämtat Choklad ikväll också.. men till resultaten då..
Igår så va Debbie 4a i 120 och Kassen va 10a i 135, så det var en toppen dag!
och idag i 140 så kändes Kassen lite matt, men inte så konstigt då hon hoppat hur bra som helst både fredag-lördag, så idag hade hon två ner sen gjorde jag en halt för hon blir så himla stressad när hon river så tänkte att när jag ändå hade två ner så spelade ingen roll, så började om lite och hon hoppade fint dom 3 sprången som va kvar.. fick också 4 tidsfel så slutade på 16 fel men men..

Sen red jag Debbie i 125 och hon blev 2a! Alltså vilken jkla häst det där är... hon va så sjukt taggad och låg på som satan och hoppade lika så.. det var hennes sista start i sin tävlingskarriär och få avslutade sista tävlingen med 2 plac, är helt fantastiskt!
hon har haft en otrolig karriär.. plac i internationella 155 klasser..
det senaste året har hon gjort 9starter (pga av hennes hälsa) och hon har varit plac i 8 starter och endast haft ett nedslag.. Då är hon 18 år nu!
Nu ska hon få bli mamma.. Hon ska flytta till Arboga och bo där.. Kommer vara väldigt tufft att lämna iväg henne men vet att hon kommer få det toppen bra! Får tårar i ögonen bara jag tänker på det..
Min älskade häst!





Grattis till Sofia som slog till och vann 140 idag!


Kassi innan hon fick åka hem..


Hittade en bild då jag har Niklas jacka också, måste köpa mig en egen alltså..


Niklas hade tagit många fina bilder på Debbie idag, så kommer en bild bomb senare eller imorgon.. :)

Högbo dag 1

kom tillbaka från stallen för ett tag sen, va och gav dom kvällsmat och bytte täcken.. dom såg så nöjda ut så mina tjejer..
Red som sagt 140cm på Kassen idag, hon kändes super på framhoppningen och likaså inne på banan.. rev sista hindret i grunden.. hamnade mittemellan två lägen så skulle tagit ut svängen lite till så hade det blivit bra.. men på 7an så fick jag nästan ett för "bra" språng om man kan säga så..
efter det så trimmade jag Debbie lite som går 120 imorn, och dom startar kl 07.00, hejja.. jag som hade hoppats på sovmorgon men men :P
och sen går Kassen 135 efter det..

nu ska jag hoppa i säng.. återkommer imorn :)

ingen ork

Sjukt trött, dagen har gått i ett.. Va hemma 23 så nu ska jag sova kl ringer 05.00 imorn då se är tävling i högbo ihelgen så mer uppdatering blir de imorn.. Puss

ingen ork

Sjukt trött, dagen har gått i ett.. Va hemma 23 så nu ska jag sova kl ringer 05.00 imorn då se är tävling i högbo ihelgen så mer uppdatering blir de imorn.. Puss

Jumping up and down

precis ätit lite frukost, fixat stall och så på morgonen.. runt 12 ska jag och sandra åka in till spiltan, måste köpa pälsglans sen ska jag även köpa stall lindor.. skulle behöva köpa en stall jacka också.. just nu glider jag runt i Niklas stall jacka men den är liite stor så hoppas jag kan hitta nån.. sen på em ska det ridas och fixas, debbie och kassen ska badas också.. det ska också packas och köras runt hästar.. choklad åker ut till amsta och kassen åker till helmrich ikväll då hon ska åka med sofia upp i lastbilen imorn eftersom debbie inte vill åka med nån i transporten..

klasser som hästarna går under helgen är
Kassen: fre-140 lör-135 sön-140
Debbie: lör-120 sön-125

dagen igår gick i ett.. fixade stallen på morgonen, åkte till sala och besiktade trailern, tandläkaren och där finns det att tillägga att jag inte hade något hål.. wiiie, men hatar att gå till tandläkaren tycker det luktar så himla äckligt där inne, det är typ för rent eller nåt.. blä! sen att dom ska gröta runt i mun är också äckligt..
sen red jag lite och igår kväll åkte jag till Vänsta och hoppade Kassen inför helgen.. gick toppen bra! så riktigt taggad inför helgen.. :)

vaknade upp imorse eller rättare sagt typ 5-halv 6 med igentäppt näsa, ont i halsen, stel i axlarna och nacken och allmänt hängig.. tog en alvedon och nu är det lite bättre.. men vill inte vara sjuk i helgen, hoppas det bara är en endags sjuka..

ointressant

jobbet igår gick bra, va hur lungt som helst.. de roliga är att vi skulle ju till kungsör men tog en liten omväg till arboga, haha är jag förvånad? nej inte det minsta fakstiskt..
sen fixade jag stallen och red..
vilket väder vi haft nu då? Snö, hagel, regn.. känns som vinter igen och det är maj liksom..

inget speciellt att dela med mig om direkt.. ska tvinga niklas till att jag ska få kolla BB ikväll..


Tävling plus Valborg

Tävlade ju igår, hon skötte sig bra.. fick 2 ner, hoppade till som satan på vissa hinder och "glömde" lite benen på två hinder men handlar om rutin.. ju mer rutin hon får ju bättre kommer det bli! och hon va himla snäll att ha med sig, skönt! tillskillnad från dom andra aporna jag har :P

Kommer lite bilder på Choklad som Emil karpf tagit, finns även fler bilder från dagen här
> https://picasaweb.google.com/emilkarpf/VanstasForstaHopptavling# <







kvällen avslutades i hallsta med sköna människor och förfest, jag och joanna fick även med oss Lina :D tänkte att det kommer bli kaoos, tror inte vi 3 är en bra kombo ;) men vi lyckades nästan klara oss undan drama.. haha

imorn blir det jobb i kungsör, jag sara och erica börjar inte förns halv 10.. sköönt! men ska hinna med två stall och lämna in bilen och transport för däckbyte innan.. såå säger godnatt


RSS 2.0