Härlig dag

Kollade på världscup hoppningarna igår ifrån Hertogenbosh, och det va ju inte alls samma sak utan Janne "Svanis" Svanlund som kommenterade.. Han kankse inte va den allra bästa men va lagom insatt.. Vila i frid!
Måste säga att alla hästar såg väldigt taggade ut och många hoppade bra mycket finare än dom brukar.. Och Malins Räven, hur fin är inte den?

Har haft hovslagaren hemma idag som skott 3 hästar, har sedan hunnit rida några st och longerat två.. dom va så duktiga idag allihopa! :) det va sånt himla härligt väder också och ridbanan i Amsta har tinat (det mesta av den, det går att rida på den) det är värre med den hemma där är det fortfarande typ 3 dm snö på sina ställen.. förstår inte varför det tar sån lång tid för den att tina..

Niklas skulle laga mat idag, haha och ja gjorde han väl på sätt och vis.. eller? När jag kom hem frågade jag vad vi skulle äta, Ring Milano fick jag till svar ;) haha men han gick och hämta den iaf.. pussgurka!

Nu ska jag kolla på BB, ser verkligen fram emot Annies roast.. haha alltså vem fan är Madde egentligen?

Tja

Galning

sitter och kollar på "Mamma byter bo", lär ju bli en del konflikter.. haha

idag va hjälpte jag A-L till strömsholm med en av hingstarna som ska kastreras men vilket helvete och få in den jäveln i transporten.. haha vi va 4 pers och tog ungefär 45 min.. han lyckades ha sönder 3 grimskaft, en longerlina, ett stigbett, en grimma.. galen va han! ner kom vi iaf han va snäll att köra iaf.. ställer in honom i boxen fär nere det första han gör är att ställa sig på bakbenen och lägger båda frambena ÖVER boxkanten, det gjorde han typ 3 ggr sen gav dom honom lugnade sen va han såå snäll så.. Han blev iaf kvar där över natten och opereras imorn bitti så ska han hem imorn em..

imornbitti ska jag besikta transporten i Fagersta sen till Maria och rida lite hästar sen fixa mina :)
nu ska jag snart åka och fodra..

Det går inte bra nu

usch, haft lite motigt ett par dagar.. betala räkningar igår, jätte kul när hela lönen försvinner sen så såg jag att jag får betala TILLBAKA på skatten också.. 1700 jvla spänn! pissigt!

idag va jag och niklas mamma och kollade på hans match mot sura.. dom vann med 12-6, ärligt talat så va sura riktigt dåliga..

nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem så jag får lite mat, blir tacos idag :)

Mat och bowling

igår va jag Niklas, Macke och pernilla ut och käka och bowlade på Strike.. jag förlora som vanligt, fattar inte hur man kan vara så dålig alltså.. haha och blir lika sur varje gång fast jag försöker att inte visa det.. men igår sista kvarten stod våran bana still va och sa till dom men va en person som jobbade i baren som skulle fixa banorna, hallÅ? hur tror dom det ska gå i ihop.. så vi fick billigare bowling plus presntkort på en ny dag att bowla, så okej då..
nu ska jag ta tag i stallen.. :)

Man eller kvinna

Faktiskt varit pigg hela dagen idag, wiiie! hoppas det inte blir något bakslag bara..
det är redan fredag imorn, helt sjuk.. jag tycker det känns som tisdag.. haha kankse beror på att jag varit i en dimma halva veckan..
blev jätte sugen på tacos idag så åkte och handlade när jag var klar i stallen, kommer hem så ser jag att jag missat tacokryddan till köttfärsen.. går det att äta utan? besviken blev jag iaf och orkar verkligen inte åka till affären igen..

Niklas har precis klickat hem massa kläder (notera MASSA) skapligt avundsjuk.. det är inte killen som ska göra sånt utan tjejen i ett förhållande.. fast iförsig han är ju ganska Kvinnlig av sig så.. ;) hahah


På rätt väg

Idag känner jag mig lite piggare men känner ändå så fort jag gör något att krafterna i kroppen tar slut mycket fortare än vanligt.. vill bli frisk nu, har inte tid att vara sjuk längre...
ja har ju inte så mycket att berätta eftersom det inte händer så mycket, men blir ändring på det snart.. :)


The Family

segt

fortfarande sjuk...

SJUK

Jag har blivit sjuk jag som aldrig blir sjuk, antagligen därför när jag väl blir sjuk så blir jag ordentligt sjuk..
känner mig lite piggare just nu, tagit en alvedon och fått i mig lite mat iaf.. men igår, fyy fan rent ut sagt..
va öm i hela kroppen, hostade typ upp mina lungor och när jag gjorde det så fick jag typ kramper i magen.. blev andfådd av att bara gå några meter och fick ingen luft, svimfärdig så fort jag ansträngde mig.. tog 1,5 timme att mocka nere hos mamma igår.. brukar ta ca 40 min och göra klart allting.. så efter det gav jag upp och lyssnade på min kropp.. åkte hem och la mig..
eller är det något annat min kropp vill säga mig?

hoppas jag kan ta mig igenom stallen hyffsad pigg idag iaf!

Första omg av Div 1

gick som sagt idag i Enköping.. och ja om vi säger såhär dagen kunde ju ha börjat bättre.. haha
Joanna och hennes mamma kom till mig vid 9, hade lastat och skulle åka då upptäcker vi att hjulen inte rullar på trailern.. va fan nu då, visst dom kan fastna så vi försökte i typ 30 min att få dom att lossna, backa köra fram osv.. tillslut bestämde vi att vi skulle åka och hämta deras trailer skulle precis ta av våran trailer från bilen och DÅ upptäcker jag att handbromsen va ilagd... hahha alltså, så jvla typiskt mig alltså! men brukar aldrig dra i den antagligen därför jag inte tänkte på det.. :P

haha och en sak till, förstår inte vad det är med mina hästar och Joanna alltså.. inte går dom ihop iaf.. Joanna skulle släppa ut Debbie så får hon sånt ryck hon kan få ibland och bara drar och sen sparka hon bakåt, tur ioturen så träffade det joannas finger så hon blev blå och svullen.. är det inte halvt hjätnskakning så är det fingrar som blir lidande..

Ja, för att gå till tävlingsresultet då.. Red 120 som för klass och fick ett pet.. va oxer 4 galoppsprång räcke, och tycker hon blev lite nochalant faktiskt och hoppa inte igenom sig ordentligt.. sen i lagklassen va hon nolla fick iförsig ett tidsfel men helt klart godkänt resultat! Hon hoppade mycket bättre och var mer taggad.. själva laget slutade på 6e plats av 13 lag.. så helt klart godkänt, då det var väldigt mycket fel över lag, men är ju det som är det luriga med Peters (Lundström) banor, ser oftast inte så svåra ut men oftast på hans banor handlar det mycket om att man kommer in i en bra rytm då flyter det på.. Var endast 13 nollor av 51 starter så att..

hatar att jag inte kan lägga in filmerna från kameran in i datorn.. måste försöka fixa det där...

Fullt upp

Har haft utsläppen imorse i Amsta och hemma, va lite trögt att gå upp imorse måste jag erkänna fast jag vakna 30 min innan kl ringde de vill säga halv 7.. haha gör alltid det nu för tiden, faktiskt skönt och vakna hyffsat pigg dom flesta dagar.. får lite panik om jag sover längre än till 10 förut kunde jag sova hela dagarna om jag fick..

på dagens schema står det hästar hästar hästar..
Ska ju till enköping och rida första omg av div 1 imorn så allt ska packas osv plus en drös hästar som ska ridas och så har jag AL stall på em plus Amsta intaget.. så blir fullt upp, så sitter just nu och tar det lite lungt faktiskt.. :)
Så blir väl mer uppdatering ikväll förhoppningsvis..

Just ja, Joanna och hennes mamma är så snälla och åker med mig till Enköping, Härligt med sällskap och att slippa åka själv.. Nog för att Kassen är snäll men ändå.. :)

tävling

Jag är med och tävlar va det du också!


Tailorstore


Du kan även få dom skräddarsydda efter just dig eller beställa "vanliga" storlekar..

Designa själv

setat och kollat runt lite på internet och hittade en hemsida där man kan designa sina egna skjortor som man kan använda som tävlings skjortor och sina egna piké tröjor.. alltid lika kul och sitta och prova massa olika alternativ.. :) sidan heter iaf > www.Tailorstore.se < och bra priser också, tydligen var leveranstiden på ca 4 veckor men det är det ju värt om man får designa efter sina egna önskemål..

Blää

Skitväder!

Trodde vi skulle få vår nu, en så kommer det mer snö.. och det är ju inte lite heller för den delen..

skador

haha såg att jag fått en kommentar från Lina om mitt lilla hemlighetsmakeri.. men måste hålla på det ett tag till ;) kan bara säga att det kommer innebära stora förändringar!

för att återgå till vardagen.. så tror jag jag har dragit på mig någon typ av muskelskada i innerlåret.. helvete vad ont det gör kan knappt gå.. Hoppade Kassi igår och hon hoppa mig ur sadeln samtidigt som hon hoppade åt höger för det kom en häst snett bakifrån så landade med låret på framvalvet.. mm himla skönt tur jag inte är kille iaf :P drog på liniment över natten och kände inte av det alls imorse men när jag red choklad fick hon nå spel så gjorde jag någonting så drog nog upp det igen för kunde knappt gå efter det.. ska dra på liniment inatt igen för imorn är det många hästar som ska ridas, ska till Maria och hjälpa henne.. så hoppas ALLA hästar är snälla imorn :D

Pinan har dragit på sig nån typ av sårskada, vet inte vad hon lyckats med riktigt.. pluppan.. så hon och jag hade lite myskväll nu ikväll, stog och mös och försökte få bort all hennes päls, helt sjukt hur man kan fälla så mycket men ändå knappt ha någon päls.. hon är så söt stog och borsta på henne på henne och hon flytta sig efter vart det klia.. haha

Nu ska jag fortsätta kolla på BIG B..

Puss

one step

Kommit ett steg längre i det som är hemligt! Nu ska jag åka och fika, Ciao

Heldag

ja som sagt denna dag har spenderats med Joanna :) väldigt trevligt om jag får säga mitt men hade ju blivit trevligare om hon ramlat av och bjudit mig på tårta men jag lyckades bara ge henne en halv hjärnskakning så jag får väl vara nöjd ändå :P haha

Red på Liquid för första gången idag! och ja, kunde inte svänga men kunde bromsa och gasa iaf.. han är så himla snäll den där ponnyn, men jag trodde det skulle kännas värre än vad det gjorde men bar faktiskt upp en himla mycket.. han körde bara ETT race i galopp och ett feting bocksprång.. haha men han får MVG idag :D
efter det följde jag med joanna och provade en häst och efter det drog vi oss mot hallsta ridklubb och kollade lite på när John Hickey hade träning, verkade väldigt ostrukturerat men men..

Nu ska jag umgås lite med Niklas,
Puss!

Tårta

Ska strax slänga i mig lite lunch.. Sen kommer Joanna och hjälper mig och rider lite hästar så uppdatering blir ikväll efter jag fått min tårta för hon kommer ramla av.. mooouhahha

viktigt

Pirrar i hela magen

Måndag

mm.. helgen som va då..
Var på strålande humör hela lördagen, hade ju fint väder och inget kunde få mitt humör att vackla.. sjukt egentligen hur vädret kan påverka en.. lyckades till och med hugga mig i benet med en högaffel springa in i skottkärran med smalbenet så jag har fetaste blåmärket.. och lika glad va jag för det.. fixade klart alla  hästar i tid och gjorde sen i ordning mig inför Alex födelse förfest :) hade skit kul! Blev lekar och trevliga människor :)
kvällen avslutades på BMB, och ja.. inte ett minne därifrån men ryktas om att vi hade kul iaf.. haha så kan det gå!

Något jag kan störa mig på är folk som inte ställer upp för andra, jag tycker inte det spelar någon roll om man fyller 20, 23, 19 eller 40 år.. Är man kompis dyker man iaf upp! Behandla andra sopm man vill bli behandlad själv! Och en till sak som jag har ändrat på med mig själv, Jag tar ingen skit längre! Folk som kan hejja och vara trevliga i vissa sammanhang men inte i andra (När det är speciella personer med osv) Dom har jag inget till övers för, va inte trevliga ibland.. antingen va det eller inte och våga stå för varför/varför inte..

Ska snart bege mig mot farmors jobb och hämta matlådor.. haha bortskämd jag är :P

Lagträning

Lag träningen igår gick bra, vi är ett härligt gäng :) Så tror det kommer bli roliga omgångar och hoppas att vi lyckas med våra mål! Hade även lite coachning vilket jag tycker är jätte bra för man får verkligen sätta sig in i olika saker tex hur är jag när jag presterar som bäst? Varför presterade jag sämre idag? osv osv..

Kassen hoppade bra, hon hoppar väldigt runt nu och verkligen igenom kroppen :) så häftigt att sitta på henne då.. Sen att hon är rädd för alla andra hästar får man ju ta med en nypa salt.. haha
Hoppde en linje och en dogleg där man skulle rida på ögat hitta flytet, så gjorde vi två olika mini banor av det..

idag ska Kassen och Choklad joggas lite lätt, debbie vila eftersom hon har tappat en sko :/ Liquid ska få sadel på sig igen och Pinan ska ut på en liten galopprunda :)

Dubbelt upp

Precis fått i mig lite lunch, blev kina mat idag.. hur gott är inte det!?

åkte till Arnold och tränade Choklad idag, gick toppen bra! Hon var ganska spänd ibörjan och så men va ungefär 6 hästar i ridhuset samtidigt plus att en longera.. men så fort hon började slappna av gick det att "rida" henne.. hoppade några språng också och Arnold tror hon kan bli super fin, snygg tyckte han också att hon va :D

ikväll är det lag träning inför första div 1 omgången, tar med mig Kassen dit eftersom Debbsie har tappat en sko.. återkommer med resulatet därifrån ;)

Beslut

Så, nu är det bestämt! Kan tyvärr inte berätta mer om det förns senare... Känns både bra och dåligt, men om jag ska göra det så är det nu!


Duktig häst

precis satt mig i soffan.. Liquid va skit duktig idag rent ut sagt.. haha han brydde sig ingenting om sadeln spände sadelgjorden han vifta inte på öra ens.. haha tog en liten promenad (i blåsten) och sadeln märkte han nog knappt att han hade på ryggen... han är såå himla cool! min lilla pärla.. :)

sitter och funderar över vad jag ska laga för mat.. Niklas har lagt fram kyckling.. hm.. ska nog komma på något :)

Dags att bli vuxen

ska snart åka ut till Amsta och fixa klart där.. får sällskap av erica idag då vi ska testa lägga på Liquid sadel för första gången, kan bli spännande! ;) men tror han är snäll.. ska även lufta Choklad och Costa lite.. :)

Alltså BIG B, är ju så dåligt att det blir bra.. haha egentligen vad tror folk som går in i huset att det ska vara livet på en pinne? dom måste ju förstå att dom sätter ihop så olika personligheter som möjligt så det ska bli bråk och intriger.. varför gå in i huset om man ändå går ut inom den närmsta månaden liksom? vad är då vitsen.. haha jag skulle lätt kunna söka till det likaså Paradise Hotel.. men så är ju jag som jag är..

Sitter och funderar över helgen, Niklas fyller ju år på söndag.... och på lördag ska vi fira Aleks som fyller på måndag(?) egentligen.. så blir väl en fullspäckad helg i guess.. :)

Bjuder på en bild på Kassi innan vi åkte till tävlingen i lördags..


och även en bild på Milton när han "jagar" möss, vet inte om han försöker få ut dom genom tankeöverföring eller nåt.. haha han sitter där ifrån att vi går in i stallet tills vi åker hem..


HAHA just ja, hörde på radion igår.. att barnen i nån skola leker Solsidan.. och det var tydligen någon lärare som blivit upprörd över det.. haha jag försöker tänka mig in i hur fan dom gör, vem får vara Ove? ;)

ont

idag har jag haft såå ont i ryggen! det är väl nackdelen med mitt jobb men men smällar man får ta.. :P hoppas att jag kan få lite massage av Niklas när han kommer hem från träningen idag, gav honom 30 min innan han åkte så ;)

sitter just nu och kollar på Familjen Annorlunda förstår inte grejen med typ 10 barn? och kommer jag aldrig göra heller för den delen..

ska snart åka och fodra, TJA

Tävling

Tävlade ju igår, helt okej resultat.. hon va nolla och plac i 120 och hade 0+10 i 130 ett ner och sen ett stopp(?) haha skulle ta tillbaka henne så blev hon föör lydig och stannade ist :P aja.. inte varje dag man kan säga att man har en för lydig häst så det är ju bra iaf.. Hon va faktiskt hyffsat lugn på framridningen/hoppningen också.. kors i taket.. så det va himla skönt! :)
hade dock huvudvärk hela dagen igår, så när vi kom hem runt 7 va det bara lasta ur och fixa sen åkte hem och kasta i mig en macka och i samma veva upptäckte jag att Niklas tagit med sig boxer kortet, vem fan gör det liksom? och huvudvärk som jag hade så blev det liv i luckan kan säga ;) sen åkte jag ut till Amsta och fixade hästarna där och kvällsfodrade.. Dog hemma i soffan halv 10, så va pigg när kl ringde 7 imorse för en gångs skull..

Niklas är på match, hoppas det går bra för dom :) och jag sitter och kollar på "Vad blir det för mat?" och blir mer och mer hungrig.. Niklas hade lagt fram köttfärs undra vad jag ska göra av den.. troligtvis tacos då jag inte orkar göra två olika köttfärssåser då vi inte äter samma :P

haha just ja hade en hel vit helg också! :D sköön..t

Blir en bild på Kassi från SM..



Scarpati och hästar

Så här fin blev min väska från Anna Scarpati / Innrider.. Måste säga att Innrider har GRYM service..



Ni får även en bild på Lacosta


Och 2 av mina fina tjejer


Skulle försöka slänga ihop en snabb lunch idag, kan säga att jag misslyckades! haha något maträtt jag inte kan göra är pannkakor, haha tacka vet jag farmors pannkakor! :)
resultatet blev iaf en halv pannkaka massa glass och sylt, bra lunch (Y) haha


Imorn blir det en fullspäckad dag med 3 stall, hade sån tur att mamma tar mina imornbitti och Emilia vid intag för har al hästar plus att jag ska till Maria och rida 4 st och sen Amsta :) måste hinna åka och köpa foder imorn också! så blir fullt upp!

Träning

Tränade för Arnold idag, och idag va hon mycket lugnare.. iförsig hade jag sån tur att det bara va jag, sofia och en tjej till i ridhuset när jag red fram, så det kan ju ha varit det.. hoppade helt okej idag men som Arnold säger vissa gånger hoppar hon 10-10 och vissa gånger 3-3 skulle ju räcka om hon hoppa 7-7 för hon är så jäkla spänstig.. men det blir bättre och bättre.. Nästa vecka ska han rida Kassen just för att hon skjuter över mig på en sida så jag sitter snett och jag orkar inte hålla emot henne så han skulle känna på henne och "fixa" till det :P Så Choklad ska även få följa med nästa vecka, ska bli spännande och se vad han tycker henne.. :)

Flyttade även ut Choklad till det andra stallet idag så Lacosta som kom igår fick sällskap.. Dom kom överens också fast dom är rödhåriga båda två ;)

Min bandage väska från Innrider har kommit också, ska hämta ut den när jag åker ner och fodrar så får ni se den senare :) hihi

Tankar

Sitter och funderar över vad jag ska göra med mitt liv,
Åka utomlands och jobba med hästar? Vara kvar i Sverige och jobba?
Fortsätta traggla på som jag gör?
Hittat ett nytt program i Flyinge Beridarprogrammet, Läs mer om det >http://www.flyinge.se/Utbildningochforskning/Beridarprogrammet.aspx<

Äntligen

satt och kollade runt på olika bloggar och såg att det var nån som hade snöfritt i sin paddock igår! AVUNDSJUK! vi har ju hur mycket snö som helst kvar, men nu verkar ju äntligen våren vara på väg iaf! ska bli fint väder denna vecka ut tror jag det var..

åkte ner och fodra imorse sen blev det frukost med mamma innan hon skulle åka iväg..
och på dagens schema så står det stall möte, nya hästen kommer, och troligtvis flytta ut hästarna från mitten stallet ut i andra stallet så alla blir samlade.. måste fixa hö påsar och hinkar också :)

Koll

Hade sån tur när jag kom till ridhuset idag, då mötte jag lina där (av alla människor) neej tänkte jag då är det säkert träning eller något sånt.. men som tur jag hade så hade Lotta missat att hon skulle ha träningar så jag kunde rida ändå :P höhö kanske ska kolla hemsidan innan jag åker i fortsättningen speciellt när det är lov osv.

RSS 2.0