Kursen avslutad, Tankar!

Vi avslutade kursen idag på eftermiddagen.. Väldigt skönt! Har fått en hel del ny information/inspiration som jag kommer ta med mig i mitt vardagliga arbete.. Dessa människor med funktionsnedsättning är helt FANTASTISKA!! Alla på sitt unika sätt, blir helt mållös när jag tänker på hur "lätt" dom tar sig igenom vardagen och även hur starka dom är! Tänker inte bara på dom med en kroppslig nedsättning utan även dom med kognitiva funktionsnedsättningar!

Och så finns det dom/vi/oss som gnäller över de allra minsta saker ex. Bad hairday, alla har vi varit där..
Och så finns det dom med syn nedsättning som kanske kan se ljus/mörker och vissa färg skiftningar, och dom är glada för att dom kan se att solen lyser eller dom kan se en gräskant mot en grusväg eller att det är ett vitt staket bredvid vägen..

Eller en person med en kognitiv funktionsnedsätting som har svårt att kommunicera och inte kan kontrollera sin egna kropp MEN den förstår precis allt som en "normal störd person" förstår, tänk vad den kanske får genomgå en dag? Hur många pratar över dens huvud? Hur många är det som ens låtsas om som att den finns? Hur många stirrar för att den ser lite annorlunda ut och en arm kanske flyger ut när som helst, eller det kommer olika ljud som låter konstigt? 
Finns det dom som som skrattar/viskar och tänker, den fattar ju ändå ingenting?!

Och vi kan gnälla om att det är varmt och solen skiner/det regnar, det är dålig musik på radion/inget på tv att titta på, ingen lyssnar på en/eller man får aldrig vara ifred.. 
Tänk nästa gång på att det finns dom personer som aldrig får se solen, höra musik eller kommer kunna kommunicera med någon. Men dom är glada/lyckliga ändå! 

ALLA ÄR VI UNIKA, kom ihåg det! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0